Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruszka i piertuszka

TOEFL czy FCE ? -do anglistow

Polecane posty

Gość gruszka i piertuszka

Czym sie roznia te egzaminy? ktory jest latwiejszy do zdania?

Gość Anglista z klasa
TOEFL- jest to znajomosc angielskiego w swiecie akademickim. Uznawany na calym swiecie FCE- jest to ogolna znajomosc jezyka angielskiego Jezeli jest sie poczatkujacym w angielskim to ani jeden ani drugi nie jest latwy do zdania ;)

Gość lesny dzban
ogólnie egzamin na poziomie fce tak na prawdę do niczego ci się nie przyda... najlepiej od razu za cae

Gość shazz
mam FCE i CAE, do niczego nie przydatne oba. jak już robić to konkretnie, też zastanawiam się nad TOEFL-em teraz i chyba go zrobię

Gość kotki_3
Zdawałam oba, ale dawno i teraz mam lepszy poziom j. angielskiego, więc ciężko mi się wypowiadać co do trudności egzaminów. TOEFL jest ważny przez dwa lata i jest przeznaczony głównie dla osób, które chciałyby studiować z Stanach. FCE jest ważny całe życie.

Gość umbuubmbumbum
FCE to podstawa a TOEFL przyda sie wszedzie, zdawac toefl a jak nie wiesz gdzie sie przygotować do egz to polecam szkole tfls z warszawy

Hej Konczylem amerykanska szkole w warszawie i aby pojsc na studia do usa musialem zdac ten toefl. Wg mnie byl bardzo prosty, za 1szym podejsciem mialem 95% i to mi wystarczylo na moj uniwerek:)