czarna1229 0 Napisano Wrzesień 21, 2010 Witam. Mam pewien problem. Otóż miesiączka wypada mi na 23.09. Zwykle dostaję w terminie ewentualnie z różnicą jedego dnia. Tym razem 20.09 ukazała się krew i ból podbrzusza jak przy normalnej miesiączce. Także rozdrażnienie parę dni wcześniej jak to zwykle bywa. Jednak krwawienie okazało się mniejsze niż przy normalnej miesiączce, na dodatek z domieszką brązu. Aczkolwiek, była również krew ze śluzem jak normalnie bywa i tym razem małe"płaty" krwi. Dodatkowo strasznie wymiotowałam w tym dniu. Dziś nadal utrzymuje się to mocne plamienie i objawy normalnej miesiączki. Dodam, że parę dni temu jakieś 5 współżyłam z chłopakiem i zsunęła nam się prezerwatywa. Część jego nasienia została we mnie aczkolwiek ma on nawyk natychmiastowego opuszczania mnie gdy tylko dochodzi do erukcjii. Z tego co mi wiadomo plamienie wynikające z zagnieżdżenia komórki jajowej pojawia się dopiero po 8-11 dniach. Dodatkowo te dni były dla mnie oczywiście niepłodne. Jestem jeszcze niepełnoletnia. Obawiam się bardzo, że mogłabym zajść w ciążę. Wcześniej nie było groźnej sytuacji, bo zawsze się zabezpieczamy a w moje dni płodne unikamy zbliżeń. Proszę powiedzcie czy może to być objaw ciąży czy jedynie przyspieszona miesiączka i wymioty wynikające z bólu ? Wymioty i mdłości pojawiają się podobno dopiero w którymś tygodniu ciąży a ja do tego czasu normalnie miewałam miesiączki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nataalkaaa Napisano Wrzesień 21, 2010 Nie wydaje mi się, żebyś była w ciąży. Za szybko na jakiekolwiek objawy, a na pewno nie mdłości i wymioty. Ale i tak pewnie będziesz się teraz denerwowała i nakręcała codziennie widząc jakieś objawy ciąży, więc zaczekaj jeszcze trochę i zrób test. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna1229 0 Napisano Wrzesień 21, 2010 Dziękuję za odpowiedź. Jednak będę się denerwowała. Proszę doradźcie mi kiedy mogę się udać do gin. na usg by upewnić się czy aby na pewno to nie ciąża? I w takim razie skąd takie objawy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nataalkaaa Napisano Wrzesień 21, 2010 Może jakieś zaburzenia hormonalne spowodowały tak bolesną miesiączkę. I szybciej chyba wykryje coś test z krwi niż zobaczy na usg ginekolog. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Stich Napisano Wrzesień 21, 2010 Raczej nie jestes w ciazy tym bardziej ze to byly dni nieplodne ale zrob test za jakies 5 dni zebys sie niepotrzebnie nie denerwowala. Ja tez mialam takie plamienia z krwia. Czasem to moze byc oznaka infekcji. Skoro test da wynik negatywny idz do gina na badanie, moze to faktycznie infekcja. A co do wymiotow to moze po prostu zjadlas cos niekorzystnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fantastycznaczworka 0 Napisano Wrzesień 21, 2010 ja mam piekielnie bolesne miesiaczki, nie raz wymiotowalam z bolu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna1229 0 Napisano Wrzesień 21, 2010 Ja zwykle przechodzę bolesne miesiączki i zawsze biorę leki przeciwbólowe i zostaję w domu. Tym razem nic nie wzięłam i musiałam wcześnie rano wyjść z domu i w tym czasie dostałam tych mocnych plamień 3 dni przed terminem miesiączki. A gdybym mogła jednak podejrzewać ciążę, takie objawy mogłyby się pojawić pomimo, że wcześniej normalnie miesiączkowałam ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czarna1229 0 Napisano Wrzesień 21, 2010 Ja zwykle przechodzę bolesne miesiączki i zawsze biorę leki przeciwbólowe i zostaję w domu. Tym razem nic nie wzięłam i musiałam wcześnie rano wyjść z domu i w tym czasie dostałam tych mocnych plamień 3 dni przed terminem miesiączki. A gdybym mogła jednak podejrzewać ciążę, takie objawy mogłyby się pojawić pomimo, że wcześniej normalnie miesiączkowałam ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach