Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yttytrttyyty

Rok pracy w Anglii = kupno mieszkania w Polsce?

Polecane posty

Gość yttytrttyyty

Przeczytałam właśnie pewien artykuł a w nim takie zdanie: "Planowała, że na Wyspach spędzi rok i za zarobione pieniądze kupi mieszkanie w Polsce." Jakoś nie wydaje mi się to realne...

Gość errzrzrzrzer
hahaha,mi tez nie,moze kiedys tak bylo,chociaz to tez niepewne,ale teraz,za 5 funtow za godzine,to chyba jakas lepianke moze kupi

Gość fujfujka pipuś
kurwa! ta cipa musiała by zarabiać tyle co Bronek Komorowski

Gość hola,hola
..taaaa.No tak.Z tym ze jak nie bedziesz wydawac na tzw.zycie-czyli zero jedzenia,ubierania sie.Nie mowiec juz o przyjemnosciach zwiazanych z kultura takich jak kino czy teatr zeby nie skonczyc tak jak shatyn.I jeszcze jedno-musisz miec tanie mieszkanie.Najlepiej pod mostem.

Gość yttytrttyyty
To świeży artykuł, niestety o zabójstwie Polki na Wyspach http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,8405916,Wielka_Brytania__Policja_znalazla_w_walizce_cialo.html Wyjechała na Wyspy w lipcu

Gość Ewaldi
ale czytać potrafisz ze zrozumieniem ? jakaś kobieta chce spędzić rok na wyspach , tu nie ma słowa o pracy na wyspach :)

Gość taki jeden samcowaty
a ja sie nie zgodze... operator cnc 15L h 150 tys pln / 15* 4,5 = 67,5 pln 3,5 tys h pracy licząc 10h system = 350 dni Wcale sie nie męcząć i nie żyjąc w bidzie.... kwestia że to na moje wschodniościenne warunki bo za 150 tys w krakowie kawalerke ciężko

Gość yttytrttyyty
Hahaha. Chyba Ty musisz potrenować czytanie ze zrozumieniem :) Uwaga, cytuję: "Sylwia C. przyjechała do Wielkiej Brytanii 2 lipca. Planowała, że na Wyspach spędzi rok i za zarobione pieniądze kupi mieszkanie w Polsce." Wystarczy trochę ruszyć główką, żeby zrozumieć SENS zdania :)

sens zdania jest taki że kobita myślała o niebie i że jej sie uda... a że będzie tam 5 lat i nie kupi to inna sprawa a ja mówie o realiach -Wynagrodzenie: stawka zasadnicza 12,89/13,87/15,32 GBP brutto/h - w zależności od kwalifikacji - Nadgodziny dodatkowo płatne: 19,34/20,80/22,98 GBP brutto/h w zależności od kwalifikacji Pierwsze lepsze ogłoszenie jakie znalazłem... co potrzeba by sie zatrudnic ?? kurs operatora cnc ok 1500 -2000pln lub z urzędu pracy.... I można w rok mieć mieszkanko bez problemu A jak jedziesz na zmywak to nigdzie sie nie dorobisz takie są realia... Nie ważne czy to w polsce stanach czy gdzie kolwiek... Bo w danym kraju zawsze będziesz psem jedynie mozesz przyjechać do polaczków i poszpanować

Gość yttytrttyyty
samcowaty - moja odpowiedź była do ewaldi :)

Gość yttytrttyyty
Kurs opearatora cnc? Możesz wyjaśnić? Ja w tej chwili mam 19 lat, niedługo zaczynm drugi rok studiów...

Jezu.. KURS OPERATORA OBRABIAREK STEROWANYCH NUMERYCZNIE w skrocie cnc... Np frezarki tokarki itd.... Idziesz na studia robisz kursik z up. Idziesz na bezpłatne praktyki na wakacje. Po studiach wyjeżdżasz do niemiec najlepiej ok 15e + mieszkanie na start czy tam anglia... Niestety ja już nie mogę - wzrok :( Najprostsza możliwa kasa wystarczy że umiesz w guziczki klikać posługiwać sie suwmiarkami manometrami itp.