Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejtunia24

chora tarczyca.... help

Polecane posty

Gość kejtunia24

cierpie na niedoczynnosc tarczycy. biore letrox. wciaz mimo diet i cwiczen nie chudne. dowiedzialam sie ,ze same hormony mi nie pomoga. ze musze zazywac jod odpowiedzialny za metabolizm. czy ktos ma jakies rady? doswiadczenie?

Gość kejtunia24
mam 166cm i waze 60 kg :(((((((( zjechalo mi 5kg kilo ale od roku waga stoi

dziewczyno, nie przesadzaj, ja mam 160 i maksymalnie ważyłam 68 kg. teraz ważę 63,5 i staram się dalej powoli zbijać wagę. Jak na twój wzrost każdy dietetyk powie ci że masz dobrą wagę. Przy moim wzroście powinnam ważyć 56 kg i do tego dążę. Jeśli naprawdę chcesz schudnąć,a nie powinno to być dużo, idź do dietetyczki, ułoży ci jadłospis taki jaki ci będzie odpowiadał. Ja miałam taką fajną dietę skomponowaną że jadłam tylko to co lubiłam, a przy okazji powiedziałam jej że mam niedoczynność tarczycy (też Letrox biorę). Dietetyczka powiedziała że to nic nie szkodzi i że schudnę tylko trzeba jeść regularnie i 5 posiłków dziennie

Gość kejtunia24
stosowalam wiele zalecen dietetykow. i nic. generalnie chodzi mi o to czy uzupelniasz jod?

nie, biorę tylko Letrox, regularnie badam TSH, które wg mojego endokrynologa najlepiej żeby było poniżej 1. I tyle. I chudnę. A ile chciałabyś zrzucić?

ale zalecenia zaleceniami, a dieta którą ci taki ułoży to naprawdę co innego. Osobiście polecam, mi pomaga

Gość pastafarianka reaktywacja
no krde, każdy przedszkolak wie że trzeba dostarczać sobie jodu do prawidłowego funcjonawania tarczycy! a ty jesteś na tyle głupia że zamiast lecieć do apteki i po wysokojodowaną mineralną zadajesz głupie pytania!

może ja nie mam takich problemów bo od jakiegoś czasu moj jadłospis jest bogaty w ryby, więc jod tak dostarczam

Gość kejtunia24
chcialabym schudnac okolo 6-8 kg :) czytalam ,ze przy niedoczynnosci trzeba uzupelniac jod koniecznie... jego brak zle wplywa nie tylko na przemiane materii ale tez na paznokcie i wlosy (co widze po sobie zreszta)

Gość kejtunia24
mozesz mnie nie wyzywac? jestem dosc zapracowana i jakos nigdy nie doszukiwalam sie tego typu informacji. bralam leki i tyle...a lekarz slowem nie wspomnial io spozywaniu pokarmow bogatych w jod