Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aquariuss

jak iść do szpitala?

Polecane posty

Gość aquariuss

Wiem, że to głupie pytanie, ale proszę o poważne odpowiedzi. Nigdy nie korzystałem ze szpitala, zawsze dbałem o zdrowie, jednak teraz mam pewne podejrzenia, że mam niedoczynność tarczycy :-( Masakra, wsyzstkie objawy się zgadzają :-( Jednak, jak to się robi w szpitalach, biore książeczkę zdrowia, bądź rmue i mogę iść do każdego szpitala? Chciałbym pójść do Trzebnicy bo tam jest jeden z najlepszych szpitali na dolnym śląsku. Sam jestem... skądś indziej :) A jak tak to co potem, najpierw zarejstrować się do ogólnego, a on skieruje mnie na badania?

Gość matematyczny głąb
Wątpię że Ci da skierowanie do szpitala a u Endokrynologa byłaś?

Gość matematyczny głąb
a miałaś robione TSH?

Na jakim świecie Ty żyjesz?Myslisz,że przyjdziesz do szpitala z książeczką, powiesz że przypuszczasz,że masz kłopoty z tarczycą i wezmą Cię na oddział? :O Idź najpierw do internisty człowieku..

Gość wydaje mi się
ze na szpitalu możesz też się zarejestrować do odpowiedniego lekarza,ale musisz mieć skierowanie od lekarza rodzinnego. Wtedy na szpitalu założą ci karte, musisz mieć też ubezpieczenie. No a później to już lekarz zleci badania i powie co i jak

Gość aquariuss
no właśnie nie, chce zrobić sobie badania i niech powie mi czy mam te problemy czy nie. Badań jeszcze nie mam i nie wiem, czy mam je zrobić prywatnie, czy on mnie skieruje ? Na świecie żyję i do tej pory nie byłem u lekarza, bo uważam że głupotą jest chodzić do lekarza jak masz gorączkę, albo kaszel, bo co on mi pomorze?

Gość Heniek z Warszawy
W szpitalu pod prysznicem będziesz się kąpał nago razem z innymi facetami. Zobaczą twojego fiutka.

Gość matematyczny głąb
lekarz da Ci skierowanie ale nic im nie sugeruj że masz to i tamto bo jeszcze Cie wygoni i nic nie dostaniesz.Ja się na tym przejechałem.Powiedz wszystkie objawy.Sam powinien dać skierowanie na te badania.

PomoRZe ? :O Idziesz do internisty daje Ci skierowanie na badania- wtedy masz za darmo.Jak pójdziesz prywatnie musisz płacić.

Gość aquariuss do OstrejSiostry
Pielęgniarki w szpitalu też będę mógł posuwać za darmo ?

Gość wydaje mi się
ale to lekarz zajmujący się takimi chorobami wysyła na badania. On cię musi zbadać,źeby cie na badania wysłac. Idź do rodzinnego i powiedz jaka jest sytuacja i ten lekarz pokieruje cie co masz dalej robić. Lekarz rodzinny NIE JEST TYLKO LEKARZEM OD KATARU I KASZLU!

Gość aquariuss
oj tam bezbłędna siostro pomoże. Pomorze to moŻe być nad morzem:)

Gość matematyczny głąb
dokładniej powiem nie mów że masz chorą tarczyce

Gość wydaje mi się
rodzinny da ci skierowanie do lekarza na szpitalu. Rozumiesz?

Gość wydaje mi się
ja piernicze! Musi powiedzieć! Ja miałam guza na tarczycy! Pediatra wysłała mnie najpierw do laryngologa, a laryngolog dajej kieruje co robić

Gość wydaje mi się
akurat w moim przypadku nie było to nic poważnego i guzek się wchłąnąl. A do laryngologa dała mi skierowanie,bo on zajmuje sie chorobami krtani,gardła

Gość aquariuss
no dzieki to powiem mu objawy :) Ehhh Ci lekarze, już to widzę tą nie gościnność, nie chęć :/ Byłem raz w Niemczech w szpitalu(jako tłumacz) i tam było tak masakra:) Opieka na każdym kroku. Każdy traktował wszystko poważnie, lecz z uśmiechem i niczym się nie sugerował, że pacjent zmyśla itp.

Gość wydaje mi się
się czepiasz :O BĘDĘ PISAĆ JAK MI SIĘ PODOBA

Gość wydaje mi się
najlepiej będzie jeśli właśnie powiesz rodzinnemu co i jak. Ten lekarz musi wiedzieć co ci jest,żeby dać ci skier do odpowiedniego lekarza. Powodzenia :D

Gość matematyczny głąb
"nie sugerował, że pacjent zmyśla itp." no i tak jedni sobie zmyślają i dostają badania a jak ktoś przyjdzie z prawdziwymi chorobami to wychodzi z kwitkiem.

Gość aquariuss
dzięki najwyżej umrę :D:D:D co tam jednego panopka mniej :)

Gość aquariuss
matematyczny.. nie w Niemczech:) Nie idealizuje tego kraju, jednak opieke medyczną mają na bardzo wysokim poziomie.

Gość matematyczny głąb
no a u nas to szkoda pisać :0