Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona przyszla mama

Drogie mamy pomożcie! dziwny brzuch w ciazy, jakby napompowany

Polecane posty

Wczoraj miałam dziwne uczucie. idąc poczułam jakby moj brzuch był napompowany pompką doslownie i tak ciaglo do dołu mnie jak stara babcie, bo nie moglam ani isc ani oddychac głeboko. co to moze byc??? takie jakby napinanie od pepka w gore, niby nie cały, ani nie twardy tylko napiety i tak ciagnal. no zmartwilam sie:( to dziecko tak robi czy to moze skurcze? jesli sklurcze to bardzo źle? martiwc sie? trwało to nie sekundy z 10, 15 minut. tydzien ciazy 27

upppp

Gość deswa
który to tydzień?

Gość gość
Proponuję zacząć czytać czasopisma i całą resztę. Mogą to być skurcze Braxtona tzn. macica przygotowuje się w ten sposób do porodu. Z reguły nie są bolesne, ale nieprzyjemne, brzuch się napina na kilkadziesiąt sekund.

no ja miałam chyba coś podobnego tylko to było dużo krócej, ale jakoś nic się nie działo, najlepiej powiedz lekarzowi.mi np.kiedys ktos powiedział że dziecko bawi się pępowina i ciągnie, ale najlepiej powiedz lekarzowi.

Gość deswa
sorry nie doczytałam,może to wiązadła się rozciągają,ja bym spytała lekarza lub połoznej

co z tego ze czytam gazety! czytac to sobie mozna a miec to co innego! nie mam pojecia co to skurcze i nawet jak opisza w gazecie epopeje o tym to niekoniecznie musza to one byc!! dlatego niewiem czy to dziecko tak rozpierało czy rzeczywiscie skurcze wizyte mam za 1,5 tygodnia. narazie jest cisza nic sie nie dzieje. to bylo glownie tak góra brzucha niz dołem. pod piersiami dosłownie napieralo

a jesli skurcze to co robic w takiej sytuacji? nic?

Gość rfffffffffffffffffffffffffff
upppppppppp

Gość uknino
ja tez tak mam od kilku dni, brzuch mi twardnieje i dluuugo trzyma... biore no-spe ale raczej na to nie pomaga :( nie wiem co to jest