Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egge

Optymalna długośćprzerwy nocnej w karmieniu roczniaka

Polecane posty

Gość egge

Mam roczne dziecko. Jeśli wypije kaszę o jedenastej/dwunastej w nocy, to nie chce śniadania o dziewiątej. Jeśli z kolei nie zje ostatniego posiłku o wspomnianej jedenastej czy dwunastej, to ładnie zjada śniadanie. Przerwa dziewięciogodzinna byłaby więc za krótka? Jaką polecacie?

Gość mama co radzi na kafe
a o kotrej je kolacje?? roczne dziecko powinnos spokojnie wytrzymac 10-12 godzin w nocy bez jedzenia. Jaki jest jego jadlospis w ciagu dnia??

Gość maamaa Matuska
Mój roczny Synek ok 20:00 je łyzeczką kaszkę na gęsto ok 200 ml a śniadanie je ok 8:00-8:30 więc ma ponad 12 godz przerwę

Gość moja corka tez
przesypia ponad 12 godzin. Kolacje je o 19-19.30. Sniadanie roznie, czasem 7 a czasem 8-9.

Dzieci w tym wieku nie powinny juz jeść w nocy. Jak bardzo sie czegoś domaga mozna oszukac wodą. Nie dawajcie juz mleka bo bedzie niszczyc zęby (no chyba ze po tym mleku idziecie je umyć). Moja je kolacje (kanapki, warzywa, jajko lub co tam mam) ok 19.30 a śniadanie ok 7-8 rano

Gość mama sama w domu...
mój ma 15 miesięcy i jeszcze niestety budzi się na jedzenie w nocy około 4.00-5.00 rano a kolejny posiłek je o 10.00-11.00 mało co prawda zjada ale ogólnie to mały niejadek.