Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zaniepokojonaaaa

zawroty głowy co to moze oznaczac? pomocy!

Polecane posty

wczoraj zaczęłam treningi, które mają pomóc mi pozbyć się paru kg, robiłam aeroby dosyć długo trwały ćwiczenia - prawie 2 godziny, przeplatałam je rowerkiem,eliptykiem, bieżnią i nie czulam,ze jest strasznie ciezko, tylko się pociłam mocno... ale po treningu tak ok 1-2 godz. zaczelam odczuwać lekkie zawroty głowy, bardziej zaczelam je czuc po kapieli... czy te zawroty związane są z tym, że był to wysilek, do ktorego moj organizm nie jest przyzwyczajony, bo nigdy tak nie cwiczylam? czy moze to objaw jakiejs choroby? :(

:(

Gość perra moa
organizm stracił minerały, elektrolity i składniki do podtrzymywania energii ciała i umysłu

Gość golciaa
zdecydowanie objaw po cwiczeniach i do tego jeszcze kapiel pewnie w dosc cieplej wodzie ,nie przejmuj sie

dzięki za odpo :) czym mogę to uzupełnić po kolejnym takim treningu żeby to się nie powtórzyło?

Gość kup sobie jakis suplement diet
y i przed albo po cwiczeniach lykaj go.

golcia dzięki za odp :) może masz rację, bo faktycznie kąpałam sie w dosć ciepłej wodzie, jutro kolejny trening, zobaczę co będzie

Gość perra moa
są takie napoje elektrolitowe do picia ale są drogie bardzo przeczytaj jakie pierwiastki są potrzebne do wysiłku i rozpuszczaj sobie takie tabletki musujące

Gość golciaa
2h jak na pierwszy rzut to dosc dlugo dlatego tez wystapily te objawy nastepnym razem wez po treningu letni prysznic a nie kapiel i bedzie ok :)

Gość o znowu następna
oczywiście że nie wolno sobie dawkować niespodziewanego i nadmiernego wysiłku bo zjedziesz sobie zdrowie, zawroty głowy mogą wynikać z jakiegoś uszkodzenia naczynek krwionośnych w mózgu pod wpływem wysiłku, lub z tysiąca innych powodów. Zresztą ćwiczenia tylko zwiększają kondycję a w niewielkim stopniu odchudzają (lub prawie wcale)...więc ćwiczyć jest wskazane ale wysiłek ma być mądrze dawkowany, ma powodować wzrost zdrowia , a nie powinien rujnować zdrowia. Teraz powinnaś dać sobie odpocząć, poleżeć dłużej , odzyskać dobre samopoczucie aż zawroty miną, a potem mądrzej dawkować sobie ruch.............ćwiczyć bez forsowania się...łagodnie.......z nastawieniem że ćwiczenia nie są sposobem na odchudzanie się.....robić to dla poprawienia swojej sprawności i kondycji.....to wspomaga tylko odchudzanie.ale nie zastępuje.

Gość golciaa
a jeszcze wazne jest zeby podczas cwiczen uzupelniac wode ,pij sobie niegazowana i bedzie ok. podczas cwiczen wzrasta cisnienie krwi po stabilizuje sie i wraca do normy biorac goraca kapiel jeszcze bardziej je sobie obnizylas z tad tez te zawroty

dzieki za wszystkie rady, moze porozmawiam z instruktorem na siłowni i poproszę go o jakieś rady i zeby polecił mi jakies konkretne suplementy, bo sama boję się eksperymentować... golcia mnie tez te 2h wydawaly sie ze troche dlugo jak na pierwszy raz,ale stwierdzilam,ze czuje,ze dam radę, to cwiczylam dalej no i mialam wieczorne perypetie :o

Wysiłek ponad możliwości nie jest zdrowy. Cóż się dziwić, że organizm tak dosadnie pokazał, że jest zmęczony?A kąpiele, szczególnie gorące rozrzedzają krew, przyspieszając krążenie - zawroty głowy i zasłabnięcia nie są tutaj wiec niespodzianką.

nie chce się odchudzić samymi ćwiczeniami... łączę je z dietą, bo wiem, że wtedy efekt będzie, a dziś odpoczywam właśnie

widzę, że jesteście zorientowani w temacie, więc mam pytanie: co myślicie o zażywaniu L-karnityny?