Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka raczej nie

Co sądzicie o ponownym przystąpieniu do matury

Polecane posty

W tym roku musiałam z marury zrezygnować, na studia sie nie wybieram ale myślę o tym by na drugi rok tę maturę zdać co o tym sądzicie?

Gość jhhjk
to chyba oczywiste, ze czlowiek z minimalnami ambicjami mature chce miec zdana, nawet jak nie wybiera sie na studia...

ale sądzicie ze mam szanse, mogę być błęgnie lub niepełnie przygotowana bo szkołę w tym roku skończyłam...

Gość Kamiska90
Oczywiście, że masz szanse! Znam kilka osób, którzy podchodzili jeszcze raz (w celu poprawienia wyników). Jak najbardziej! Powodzenia.

no maturą raczej by się przydalo napisać, musisz sie zastanowić co masz zamiar robić później

Gość jhhjk
szkola nie przygotowuje, to uczen musi wlozyc wysilek i sie nauczyc. Nie wiem o jakiej maturze mowisz, podstawowe czy rozszerzonej, ale podstawowa jest tak banalna, ze to az wstyd i zenada...

Gość Kamiska90
Dobrze by było, jakbyś wzięła sobie jakieś korepetycje, bądź też przygotowywała się na własną rękę. Maruta w tych czasach jest do zdania bez większego trudu.

Gość kiok
Znam kilka osób, którzy podchodzili jak widzisz mozna miec mature i nie byc w stanie sklecic zdania poprawnego gramatycznie:D

dla mnie polski czy anglik to fakt banał ale matma nawet te głupie 30 procent to dla mnie wysiłek bo nigdy jej nie rozumiałam

Jest tylko taki mały lecz istotny problem, zeby złożyć wniosek o ponowne przystąpienie do matury(trzeba to zrobić do końca września) trzeba mies ze soba dowód osobisty, ja go nie mam bo zmieniłam nazwisko i wydadzą mi dopiero koło 3.10

heeej??