Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tina may..

Zrobiłam pyszny obiadek i sobie jem. co wy macie

Polecane posty

Gość ad va
DIVAA--- tobie rośnie doopa i dlatego nei jesz normalnie ? :) Współczuje !! :O ja na szczęscie moge zjeść gorący domowy obiad z 2 dań bez obawy o doopę ;) uuff

Gość demikoga
pozdrawiaja kopytka z sosem miesnym;)

Gość mniaaam...
aż sie boje co będzie z kibelka dolatywało po taaakim obiadku :D

Gość alutkaaaa:)
a ja mam na obiad lody........pyszne, z polewą i w dodatku sama zrobiłam, mąż był zachwycony....ale teraz musimy się umyć :)

Gość miszmaszzzzzzzz
DiVaAa - a co masz dziś na obiad? kefir, trawę i powietrze?

Gość pablo-890
a może któraś chce possać fiuta?? od tego nie przytyjecie!

Ktoś pytał o nuggetsy? A więc jeszcze ich nie robiłam, dziś spróbuję jak wyjdą, kupiłam gotowy przepis z KAMISA. Kupuje się piersi z kurczaka, kroi, potem do tej torebki co kupiłam wlewam pół szklanki wody, maczam w tym te kawałki mięsa i smaże na oleju. Zobaczymy czy będą dobre :)

ja pytalam. Zaciekawilo mnie to bo nugetsy tylko widzialam w pizzeriach nie pomyslalam ze mozna je zrobic samemu:)

Gość ziemniaki ryba w panierce
sosik i surówka

Właśnie wczoraj odkryłam przepis na nuggetsy w sklepie, z ciekawości wzięłam i spróbuję. Są klasyczne, pikantne i z sezamem. Trzeba szukać w dziale gdzie te wszystkie "pomysły na...."

Gość powiem Wam co można zrobić
pysznego skrzydełka kurczaka składamy (niekoniecznie) tak zeby lotka zachodziła za tę najgrubszączęść - w taki trójkącik) - wtedy ładniej wyglądają wrzucamy do gara z wodą przyrpawioną solą pieprzem ew ółkiem ulubionym (np oregano) gotuję to ok 15 minut obgotowane skrzydełka przyprawiam pikantnie (może być przyprawa do kurczka z torebki, lub własny zestaw ) dodaję troszeczkę oleju i otaczma w bułce tartej układam na blasze i do piekarnika do zrumienieniena, ew na grilla w sezonie Boskie to jest, pyszne i chrupiące do takich skrzydełek często robię zeimniaki: w drugim garnku gotuje ziemniaki w mundurkach, i razem ze skrzydełkami piekę je w piekarniku, po ugotowaniu al dente (też kwadrans) kroję na połówki lub ćwiartki przyprawiam i wszytko sie piecze do tego jakaś sałata i jest bosko

Gość masakra nożem
pieczony kurczak, ziemniaczki z koperkiem, też pieczone, nie wiem jaką sałatkę zrobić :D zrobiłam jeszcze barszcz czerwony.

Do powiem wam co można zrobić- a czy te przyprawy mieszasz najpierw z olejem bo nie wiem jak dodać olej?

Gość powiem Wam...
nie mieszam przypraw z olejem, po prostu podgotowanego, przyprawionego kurczka polewam odrobiną oleju, a później panieruję w bułce tartej

Gość powiem Wam...
tyle tylko, żeby bułka się miała czego trzymać. to z olejem to w sumie jest wersja na grilla, może do piekarnika nie potrzeba.. musze spróbowac :)

Ja ryż brązowy a do niego chude czerwone mięsko duszone z papryką i pomidorkami :) Pycha :)