Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola ck

nocne jedzenie dziecka

Polecane posty

Gość ola ck

dziewczyny help - moja mala ma 1,5 rou i je 3 razy w nocy mleko. O 21 potem okolo polnocy i 4 rano. Dodatkowo budzi sie na picie i wogole niespokojnie spi. Ciagle tlumacze to sobie, ze zeby, ze cos, ale to sie nie konczy. Nigdy nie przespala calej nocy. Nie daje sie oszukac woda, ani herbatka, ani woda z cukrem...nic...jak jest glodna to drze sie az dostanie butle. Czasem trwa to 2 czy 3 godziny...a ja juz padam z nog... Nawet jak chce ja napchac czyms na sen to i tak budzi sie na butle - 3x po 260ml...zaznaczam ze jak na jej wiek jest drobna -wazy 9,5kg, ma dopiero 6 zabkow i wogole nie bardzo lubi jesc. Ciezko z miesem, z ryba, warzywa wybiorczo, owoce srednio...Jak jej zmiksuje to jeszcze jakos zje, ale ponoc juz nie powinnammiksowac...tylko czy m ma gryzc skoro ma jedynki i dwie dwojki tylko....rady plissssss bo oszalej

Gość ola ck
moja corka nie była planowana, po prostu prezerwatywa pekła

Gość a co to za problem sobie przyg
otowywac wczesniej tak zeby wstac od razu podgrzac i dac? a nie sie meczyc 3 godziny dzieciak drze ryja tobie i pewnie sasiadom spac nie daje... chcialas dziecko to teraz je wychowuj 🖐️

Gość ola ck
swietne rady i komenty....to nie chodzi o to ze meczy mnie podgrzewanie mleka tylko o to ze w tym wieku dziecko powinno przesypiac juz cala noc, a moje wcale nie chce. Nie uwazam sie za zla mame - mam 5-oletnie trojaczki, z ktorymi od poczatku bylam sama przez caly dzien. Tyle ze pierwsze dzieci szybko zaczely przesypiac cale noce i pochlanialy wszystko co dostaly. Z jednym dzieckiem mam wiecej zajec niz z trojka... a pisanie o dziecku ze drze ryja swiadczy o tobie...taka rade dostalam od lekarza - nie dawac w nocy mleka, zastapic go woda, nawet jesli dziecko bedzie plakac tak dlugo az usnie... prosze o troche madrzejsze rady...i na temat

Nie martw sie durnym komentarzem . Moja corka je identycznie jak Twoje , ma te same "wymiary" i te same przyzwyczajenia nocne. o 19.00 idzie spac- mleko , o 24.00- mleko i jeszcze okolo 3.30 tez mleko.... :(.Najsmieszniejsze jest to ,ze do roczku spala idealnie cala noc. Jak tylko skonczyla roczek - a nie chciala jeszcze porzadnie jesc obiadkow ,chlebka - zapomniec! i wogole malo wszystkiego to zaczela sie domagac mleka tez w novcy. Wiadmomo - rosnie to je ,tyle ze nie to co trzeba. Lekarz powiedzial mi ze widocznie " ten typ tak ma" i nie mam sie przejmowac. tez probowalam odzwyczajac herbatka i efekt byll marny- ona niewyspana i ja niewyspana w tym ona glodna wiec podwojny klopot. Wytrzymywalam jakies pol godziny . Plula herbatka i rzuclaa butelka - CHCIALA mleka. Teraz ma poltora roku i nadal je o polnocy i nad ranem i tyle. Pieknie rosnie ,jest zdrowiutka silna , czego chiec wiecej? Nie martw sie - pewnie po jakims czasie to minie. Poki sa zdrowe tp jest ok. Ja tez bylam takim niejadkiem jako dziecko a juz w szkole podstawowej potrafilam zjesc dwa obiady dziennie!