Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedno dziwne pytanie mam

mieszkania. które wybrać na umowę najmu stałą?

Polecane posty

za odstępne 10.000(może mniej)48m2 z piecem z czynszem 500zł,eleganckie 90metrowe z centralnym w ładnym bloku za 1100 z kaucją 15000,50metrowe z elektrycznym z czynszem 400 z kaucją 5100 ale do remontu w niezbyt dobrej okolicy? jestem za tym 90 metrowym ale znowuż nie wiem czy przepłacać jak sama będę tam mieszkać. obecnie mam 120m2 i nie wiem czy wyrobię w takim małym 50metrowym. które byście wybrali? muszę się wreszcie zdecydować.

Gość TE KAUCJE TO MASZ Z
KOSMOSU! a czynsze takie niskie?

12miesięczne. jest takie prawo, ze przy najmie czasowym obowiązują kaucje do 6 miesięcy czynszu a przy umowie na czas nieokreślony-do 12m-cy. to mniejsze o połowę tansze ale nie wiem czy bym się zmieściła. musiałabym wyprzedać meble. znowuż bezpieczniejsze bo nigdy nie wiadomo co nas spotka. zwłaszcza jak mam tam mieszkać sama.

czynsze tak się plasują5-20 zł za m2. podobnie jak w spółdzielczych mieszkaniach.

Gość TE KAUCJE TO MASZ Z
nie bardzo rozumiem sama ,a, pod wynajem mieszkanie- kaucje biorę w wysokości miesięcznego czynszu, spotkałam się max z 3 miesięcznym - bo nikt z najmujących nie ma tyle kasy żeby wpłacić i nie ruszać... ale najmie musze coś przecież zarabiać - czyli biorę odstępne w wysokosci 1200zł za miesiąc + opłaty nigdy nie spotkała się z taka dziwna sytuacja- bardzo wysoka kaucja i niski czynsz? co to za interes dla wynajmującego - kaucję przecież trzeba zwrócić? autorko napisz gdzie tak jest?

bo ja nie będę wynajmować od właściciela a od spółdzielni bezpośrednio.

potem samemu mogę komuś wynająć za zgodą administracji i jak zapłacę od tego podatek.

Gość TE KAUCJE TO MASZ Z
aha to rozumiem ja bym szukała mieszkania z centralnym miejskim - bo gazowe i elektryczne dorogo wychodzi mieszkałam z taki i takim- 70 m w starym budownictwie - ogrzewanie elektryczne i to z 2 taryfą wychodziło ok 500zł miesięcznie za prad w sezonie grzewczym... z gazowym orzewaniem mieszkam teraz też ok 70m i wychodzi jeszcze drożej w tym mieszkaniu które podnajmuje za ogrzewanie jest zaliczka 100zł mies czyli 1200zł rocznie z czego zwrotu jest min 400zł a często duzo więcej - więc moim zdaniem sie opłaca mieć miejskie ogrzewanie. ...ale metraż 90m dla 1 osoby to moim zdaniem za dużo - mnie by się tego nawet sprzatać nie chciało :P no i po co się pakować w koszta? ....ja bym poszukała czegoś 50 - 60 metrowego na twoim miejscu z miejskimi mediami.

no właśnie jeszcze nie miałam do czynienia z centralnym. wcześniej ogrzewałam elektrycznie 40 metrowe i to 120 metrowe gazowo. to gazowe ogrzewanie pochłonęło mi wiele pieniędzy dlatego zastanawiam się nad tym mieszkaniem z centralnym ogrzewaniem. zwłaszcza, że to zadbany blok a wiadomo okolica też się liczy. to są zwroty za ogrzewanie centralne? a od czego to wynika? od tego jak mocno będę podkręcała kaloryfery?