Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ziolona_zabka

do kobitek po CC.

Polecane posty

Gość ziolona_zabka

Witam, chciałam się zapytać czy po cc, w miejscu gdzie jest szew nie macie obwisłej skóry?? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi?? bardzo prosze o odp

Gość fdtyyy
Ja należę do osób grubszych więc trochę skóry(sadła:))) tam mam ale moje znajome które są szczupłe nie mają nic.Zupełnie nic nie widać bo nawet blizna z czasem staje się prawie nie widoczna.Wydaję mi się że to zależy od budowy ciała,ile się w ciąży przytyło i ile schudło więc jest to chyba sprawa indywidualna.Pozdrawiam.

Gość izazsynkiem
Ja urodziłam synka 5 miesięcy temu i niestety mam obwisłą skórę na dole ale kuzynka mojego męża w ciąży przytyła 30 kg i po ciąży dość mocno schudła i nic jej nie zostało może też jak schudne to mi zejdzie ten zwis ale teraz nie mam co sie brać za chudnięcie bo jestem w ciąży poraz drugi :)

Gość ziolona_zabka
aha rozumiem. dziekuje

Gość etam etam bez przesady
zwisów brak:)

Gość kijevna
bierz prysznice na zmianę ciepłe i zimne, a potem krem i masuj - zejdzie:) jeszcze by się przydały jakieś ćwiczenia na brzuch,ale to później.

Gość ja uwazam,ze takie jak ty
Ja jestem szczupla,ale faldka skory mi tak obwisa nad raną.I jest juz tak 2 lata

MAm, okropnnie to wygląda, mineły już 3miesiące a ja nadal nie mogę się tego pozbyć,żadne kremy, maści nie pomagają a z ćwiczeniami na brzuch jeszcze nie zaczełam, z lenistwa ;/

nie mam,nic z nią nie robiłam,zaraz po porodzie miałam wiszącą skórę na brzuchu,miałam w szpitalu naświetlania lampą i musiałam do tego leżeć na boku,byłam lekko przerażona,gdy zobaczyłam skórę,która zwisała,ale wszystko zniknęło,nie wiem nawet kiedy aha-ja jestem szczupła,przytyłam w ciąży niecałe 14kg,a brzuch miałam wielki (dziecko 3800)

Gość ja też wybieram cesarkę
bo po koleżankach widzę,że ta blizna prawie znika bez śladu a nie chce mieć porozrywanego krocza i urazu, już nie mówiąc o luźnej pochwie i nietrzymaniu moczu:o

Gość ziolona_zabka
hm ja do tej pory przytyłam 13kg, a jestem w 27 tc. przed ciążą byłam szczupła. Natomiast nie roztyłam sie, nie mam tłuszczy nigdzie i nie wiem gdzie to 13kg jest. ale marwie sie ile do porodu przytyje...

Gość Pole obowiazkowe
Nie mialam po porodzie i nie mam teraz.Blizna mala i cienka,z tym,ze b.drobna jestem i w ciazy tez bylam,nie wiem czy to ma jakies znaczenie.

Gość hahahahahahahahahahahaha...
Do tej co twierdzi,ze dziecko 3800 to duze dziecko-dziecko z waga 3.800 to normalne dziecko i wielkosc dziecka ma sie nijak do tego jaki masz brzuch.Moje dziecko urodzila sie z waga 5,550 kg i mierzylo 65 cm a przytylam 10kg i brzuszek mialam malutki:D i nic mi nie zwisa po cesarce procz piersi:D

Gość do hahaha
kochana teraz to owszem dzieci rodza sie po 4-4,5 kg standardowo ale jak ja rodzilam 13 lat temu to wszyscy w szoku byli, ze urodzilam 3800..., znajom "dawaly" mi 2800

Gość acac
Już mam prawie płaski brzuch i blizna wraz ze skórą wyżej i niżej też się spłaszczyła ale doniedawna miejsce to było jakby lekko spuchnięte i swedzenie mi dokuczało od czasu do czasu. Czucia w skórze powyżej blizny też jeszcze nie mam (ale poniżej też tak było i czucie wróciło więc jestem dobrej myśli). Jestem 11 miesięcy po cesarce.

jestem drobna,filigranowa jak się ładnie mówi i przy moim wzroście i wadze ten brzuch był naprawdę duży (a cc miałam ze względu na wąską miednicę),nie wiem napewno,czy wielkość brzucha ma się jakoś do wielkości dziecka,nie wiem też jakie teraz rodzą się dzieci,ale wsród moich znajomych mój był nacięższy :-), "hahahahahaha"---> macica waży więcej o 2kg,płyn owodniowy-3,łożysko-0,5,piersi więcej o 1kg,tłuszczyk- 2kg co daje 8,5 kg-brałam najniższe wartości plus Twoje dziecko 5500-to daje razem 13,5 kg,więc albo nie miałaś tak dużego dziecka,albo przytyłaś więcej średnia waga noworodka w Polsce to 3,5kg sprawdziłam zanim wysłałam ten post