Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocia mama111

Problem z kotem

Polecane posty

Gość kocia mama111

Jak w temacie! Mam kota od pół roku, normalnie załatwiał się w kuwecie, bo nigdy nie wychodzi na pole. Wszystko pięknie ale.... od tygodnia sika mi do zlewu w kuchni!!! Wiecie jak go tego oduczyć? Fuj! Na szczęście robi to tylko jak w zlewie nie ma naczyń

Gość dezynfekuj i się ciesz
że nie leje na pościel :D

Gość agatka03ww
hehhe - moj mi sikal na lozko to dopiero jest Fuj

Gość A może powinnaś...
częściej wymieniać piasek lub żwirek w kuwecie. Wiadomo,że koty to czyściochy i być może przeszkadza mu zapach w kuwecie.

Gość kocia mama111
I tak cały czas będzie lał? Masakra.. oduczył się sikania na łóżko? nie wiem co się mu tak nagle uwziął na ten zlew. Dobrze ze 2 cisnie do kuwety:P

Gość kocia mama111
Dość często zmieniam, i fajny żwirek ma. Kurcze a przeciez mu nie powiem. TU NIE WOLNO. hehehe Nie jestem aż tak zła, bo łatwo umyć odkręcam wode i po sprawie. Gąbek w zlewie nie trzymam. Mógłby się w sumie do kibelka nauczyć, albo chociaż pod prysznic :/

Gość kocia mama111
Agatka to jak oduczyłaś swojego?

Gość liliput bo za flaki to
ja bym sie bała brać kota :D

Gość bardzo normalne
może być chory, może ma kamienie w pęcherzu albo w nerkach koty nie robią tego złośliwie jesli kot ma kamienie to sikając czuje ból, automatycznie gdy sika do kuwety to kojarzy ją z bólem, więc próbuje sikać gdzie indziej te dziwaczne wytłumaczenie znalazłam na forum weterynaryjnym.....często właściciele karcą koty nie zdajac sobie sprawy że kot robi tak bo cierpi, bo jest chory zmień piasek w kuwecie, staraj się by był czysty i suchy i by kot zawsze miał do kuwety dostęp, jelsi to nei pomoże, trzeba to skonsultować z lekarzem rozumiem że to kocur a nie kotka ? kocury, zwłaszcza kastraty mają często problem z tymi kamieniami (to tzw struwity) dlatego muszą stosować specjalną karmę by kamienie nie powstawały

Gość szuruuubuuruuuu
koty zalatwiaja sie przewaznie w tym samym miejscu, ponoc nie lubia zapachu "limonella" niewiem jak sie to nazywa po polsku . to jest cytrus moze sprobuj z cytryna, wycisnij sok i wydezynfekuj zlew a potem polej sokiem z cytryny. moze podziala.

Gość agatka03ww
niestety oduczyc sie nie dalo -oddalam kota

Gość agatka03ww
to byla kotka perska wysterylizowana. nic nie pomagalo -jak sie zesikala do lozeczka dziecka to przegiela i musialam ja oddac

Mnie sra w odpływ w wannie :D Ale szczerze mówiąc, bardzo się z tego cieszę, bo jak sra w kuwetę, to w całym pokoju śmierdzi, a w łazience, to elegancko wydłubię takiego rodzyna z odpływu i od razu do kibla :D

moja kiciaa tez tak robila;/ bylismy u weterynarza pow ze z kotem jest wsio oki. To tylko jej czysta zlosliwosc. Potem zamykalam kuchnie i bylo po sprawie tzn tak myslalam, to znalazla sobie nowe miejsce w postaci wanny. To 2 tez ta malpa potrafi tam zrobic..;/

Gość kocia mama111
nie kot, kotka. Dzięki za rady:) właśnie to zrobiła...

Gość najlepiej spuśc mu ..
solidny wpierdol to przestanie albo najlepiej pognac stwora

Może po prostu kotce się tam spodobało. Jeśli wykluczysz różne choróbska, to kup w sklepie zoologicznym zapach odstraszający. Moja syjamka sikała do wanny. Później okazało się, że ma zapalenie pęcherza (nie wiem, od czego niby) i po prostu sikała, gdzie popadnie. I tak była miła, że wybrała miejsce z odpływem i łatwe do umycia :D

tak mnie zastanawia,że na kocim forum piszą,że jak sika poza kuwetą to znaczy,że go boli a kuweta kojarzy się z bólem,więc skoro sika do zlewu to chyba zlew też zacznie mu się kojarzyć z bólem i powinien przestać,wg tej teorii to cierpiący kot powinien ciągle znajdować nowe miejsce na sikanie