Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Abstynent-Student

Nie piję, nie lubię zabawy

Polecane posty

Gość Abstynent-Student

Witam serdecznie! Muszę się was poradzić, otóż nie piję alkoholu ani nie lubię zabaw, imprez dyskotek (nie potrafię tańczyć ale to co innego). W tym roku idę na studia i postanowiłem, że muszę się zmienić, więc załatwiłem sobie miejsce w akademiku. Tylko czy będę potrafił się przełamać? A tak w ogóle: są ludzie, którzy nie piją na studiach? w mojej szkole, w moim wieku nikogo takiego nie spotkałem: żadnego chłopaka, ani, co dziwne: żadnej dziewczyny, która by nie byłą pijana na imprezie (na kilku 18stkach, sylwestrach byłem)! Żeby nie wyszło, że kogoś za to karcę: każdy może robić co chce. Czy ktoś, kto nie pije, nie spędza każdej okazji na imprezie mieszka w akademiku? Pewnie uznacie, że jestem jakimś kujonem... no może z ocen jestem, ale nie: gram w tenisa, ćwiczę taekwondo (choć wg mnie trochę marne to, kung fu czy aikido lepsze- muszę się przespecjalizować)/ Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Gość studentkaaaaaa
A po co chcesz się przełamywać? "Wszystko co oryginalne jest lepsze" ;) Skoro każdy może robić co chce (no a faktycznie może) to Ty też i nie musisz się zmieniać. Widocznie do tej pory trafiałeś na dziwnych ludzi - o ile nie popadasz w skrajności i "pijana" nie znaczy "po jednym piwie". Wiem że osoby podobne do Ciebie w akademikach są w stanie przetrwać ;) Tylko trzeba mieć z ludźmi dobry kontakt. No i nie każdy musi Cię lubić. A Twój styl wcale nie jest oznaką kujoństwa :)