Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała100

zostawić dziecko

Polecane posty

Gość mała100

dzisiaj zostawilam moja córeczke- 2,5 roku w sposób kontrolowany a jednak mam potworne wyrzuty sumienia. przerabiamy bunt dwulatka- dzisiaj była napad złości z wrzaskami u syna w szkole. rozmowa, ignorowanie- nic nie dawały- uparcie rzucała się na ziemię i wrzeszczała- ludzie patrzyli jak na ufo.puściły mi nerwy i dostała klapsa co nic nie zmieniło- nadal odmawiala wyjścia ze szkoły. znów rozmowa i nic. więc zabralam syna i wyszłam. biegla za nami z wrzaskiem i gdy się odwracałam padala na ziemie- a żeby było dramatyczniej leciała z beretem do połowy na oczach- celowo go w ramach buntu tak zaciagnęła. przy samochodzie znów bunt- nei wsiadzie bo ona chce isć do szkoły. prośby, namowy- nie. wiec zapakowalam małego, wsiadłam- rozejrzałam się czy nicnie jedzie i dosłownie ruszyłam. mała się przestraszyła i zaczęła krzyczeć ale juz zeby ją wziac. w samochodzie chlipała ze już tak nie będzie robić iże przeprasza. nie wiem czy to było słuszne- niby byłam konsekwentna ale czy nie za ostro z nię postapiłam. juz nie daję rady kiedy to się skonczy. niby ładnie pisza- cierpliwośc, konsekwencja itd itp ale w praktyce do szłu takie cyrki doprowadzają i mimo kontroli czasem sie nie da...a teraz

Gość niech sie dziecko nauczy
wiesz co powiem ci jedna sytuacje moj kuzyn byl takim potworem , nie szlo z nim wytrzymac ani matka jego ani ojciec nie mogli wplynac na niego plul ich , no masakra:O Tlumaczenie proszenie , nic nie dalo wujek raz sie wkurwil :P (juz nie wytrzymywali nerwowo) zapakowal mlodego do auta i pojechali na przejazdzke , tak mu wrabal :P i powiedzial a teraz wypierdalaj do domu pieszo Wiem moze to brzmi drastycznie , ale ten ich diabel a byl wcielonym diablem :O od tamtej chwili zmienil sie nie do poznania , a tak to robil z nimi co chcial no maskara z nim byla :O To juz byl efekt desperacji meskiej hehe Czasami dzieci sie prosi tlumaczy , a oni swoje bo nie znaja granic , jedno sie ustapi , pozniej znowu sie ustapi az wkoncu dziecko nasra na glowe W kazdym razie nie przepraszaj dziecka , tylko powiedz ze do tego nie musialo dojsc , i jak mowisz ze idzeimy to idziemy

Gość HmmmMhMh
Nie postapilas srastycnie. Pokazalas jej "kto w tym domu rzadzi". Bylas konsekwentna. Nie miej wyrzutow. Sama jestem mama i wiem co mowie. Nie oddalabym nikomu mojego dziecka za nic na swiecie ale dziecko zeby wyroslo na porzadnego czlowieka to oprocz glaskania musi miec troszke dyscypliny. Ma wiedziec, ze w domu sa prawa ale rowniez obowiazki. Dwulatki wydaja sie malutkie ale - uwierz mi - sa bardziej cwane niz my same. Powodzenia

Gość HmmmMhMh
OMG mialo byc "DRASTYCZNIE" a nie srastycnie - pisalam szybko. Sorki :-D

Gość może tego 7latka to
bym tak zostawiła i poszła, ale 2,5 letnie dziecko? Przecież może się mu coś stać.