Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddoorotkaa

nie daje rady z dzieckiem!!!!

Polecane posty

Gość mamuska rozrabiaki
sa takie dzieci co malo spia- moja corka w wieku 3 tygodni przestala spac i do tej poryb ( ma rok ) spi w dizen w sumie poltorej godizny. Ja mialam chwile spokoju jak ja nosilam w chuscie- chodizlam z dzieckiem na sobie wszedzie ( o dziwo w chuscie zasypiala) gotowalam chodzilam do ubikacji, jadlam itp trwalo to do 6 tego miesiaca, wtedy nauczyma sie turlac po podlodze i znajdowala sobie sama zajecia. Ale to byl hardcore. Na szczescei mi pomagal maz i moglam isc pod prysznic jak sie zajal dzieckiem. Ja na twoim miejscu wzielabym twojego faceta za fraki- dalabym mu wozek z dzieckiem butle i wygonila na dwugodzinny spacer.

Wiem coś na ten temat, urodziłam synka w lipcu teraz ma 2,5 miesiaca. Początki miałam podobne. Nie chcial wogóle spać, w nocy budzil sie co 2 godziny. Tylko moj mały mial jeszcze kolki. Teraz diametralna odmiana. Mały sie uregulował, spi sporo w dzień , zdarzaja sie noce kiedy wogóle sie nie budzi. Lekarz twierdzil ze mały nie ma kolek ale kiedy ublagalam u niego Debridat na kolki to przestał płakac , spi wiecej i jest radosny. Podaje mu jeszcze godzine przed kapaniem herbatke z hippa uspokajajaca ( dla niemowlakow po 1 miesiacu) to jest spokój.

Jak nie chce spać to moze brakuje jej czegoś. Połóż spać dzieciątko do wózka , otul szyjkę pieluszk, smoczek do buzki i pobujaj, moze zadziala. Na mojego Kacperka działa.

Gość 878787
a ja mam już dość, chcialabym miec wiecej luzu, chcialabym móc z dzieckiem normalnie gdzieś pójsc... i zeby nie krzyczala za pol godziny! i wszyscy z rodziny sie dziwią czemu tak jest i dzwonią i pytają co u mnie i jak im opowiem o tym to sie dzwią i mowią ze dziecko powinno spac chociaz godzinke dwie i budzic sie i tak wkólko... ze noworodki duuzo śpią itd.. Co ty sie spodziewałaś autorko? Przeciez nie słyszałaś że macierzyństwo to sama radośc? Uśmiech dzidzi wynagrodzi ci wszystko, nawwet zwisające cycki i rezygnację z wszystkiego przez najbliższe lata...

Gość od poczatku może co?
kazde dziecko jest inne...po co sluchasz co ci gadaja inni? rodzina,ze dziecko powinno duzo spac....to nie ich dziecko wiec po cholere sie wtracaja... rodzina mojego ojca tez byla taka madra jak ja bylam mala...siostra mojego ojca dzwonila do mojej mamy albo do ojca wyglaszajac wyklad,ze dziecko ma jesc gorzkie kaszki i ze absolutnie nie wolno ich slodzic...i ojciec tego sluchal a w domu byl hardcore bo ja nie slodkiej kaszki nie jadłam...takich pomysłów i rad mieli miliony.... teraz kwestia zastanowienia sie...czym ją karmisz? jesli cycem to moze zjadlas cos co jej szkodzi? jesli mlekiem modyfikowanym to moze ma jakis skladnik ktory jej nie sluzy... monitoruj co jesz..zapisuj sobie i zobacz jak dziecko reaguje... inna kwestia moze za duzo ja bujasz...pamietaj,ze jesli ja przyzwyczaisz do ciaglego noszenia i bujania itp. to bedzie sie potem tego domagac.... wyjdz z dzieckiem na dwor nawet na te 2h wez zapas mleka i pampersow i olej to ze ryczy...jesli nie jest glodna, ma sucho, nie ma kolki i ogolnie jest zdrowa to ryk jej nie zabije...idz gdzies gdzie bedzie mogla sobie spokojnie poplakac....a Ty jak juz nie mozesz tegoz niesc to sobie stopery do uszu wsadz...

jak karmisz?? i ile ona je ?? jak dlugo spi w nocy??? moze ma gazy?? powinnas wprowadzic plan dnia czas na spanie jedzenie akywnosc poczytaj jezyk niemowlat tracy hogg mi bardzo pomogl ma duzo fajnych rad . dzieci lubia miec regularny plan dnia lubia wiedziec co bezdie pozniej. nawet jak mala nie ma kolek moze miec gazy i twardy brzuszek i to jej moze przeszkadzac. jak czesto robi kupe??,jesli ty jestes poddenerwowana to mala to czuje,dzieci czuja wiecej niz nam sie zdaje stad moze byc placzliwa.

Gość kat433
kup czopki viburcol -jesli bedzie plakac to daj dziecku czopka jesli przestanie i usnie tzn ze ją poprostu boli brzuszek.ja mialam tak z córką nie miala duzych kolek ale bolał ją brzuch nawet bebilon comfort malo pomagal-pomagaly tylko czopki viburcolteraz ma 6 miesiecy i tez czasem ma te bole brzucha -lekarka powiedziala ze do roku mogą byc takie problemy

Gość kat433
i zawsze plakala 15 minut po kazdym posilku.

Gość dobra spacerówka
też myslę ze moze ja coś boli, bo moja przez pierwszy miesiąc tez non stop wyła, dopóki jej mleka na bebilon pepti nie zmieniłam. Wtedy jak reką odjął.

Gość agnieszkakrakow12345
dokladnie -napewno ją cos boli dziecko bez przyczyny nie placze.