Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorwientowanaaa20

jak w 2 miesiace sie zmienic?!

Polecane posty

co robic zeby za 2 miesiace wygladac olsniewajaco'? jak dbac o siebie, o wlosy, o cere? na diecie jestem wiec nie zglebiajmy tego tematu.:) chodzi mi o ogolny wyglada, wlosy,paznokcie,cere itd:) pomozcie, poradzcie;:)

Gość okularniczka69
jak dla mnie pierwszy krok to wyregulowane brwi- niby drobiazg a daje zadbany wyglad. powiedz jak dbasz o siebie bedzie latwiej "poprawiac"

brwi mam wyregulowane":) jak dbam/? hmm.. to zaczne juz od tych brwi ktore reguluje, wasik wyrywam [zaczelam i nie da sie przestac:/], maseczki na wlosy, jakies peelingi/zele na twarz, depiluje tez rece, paznokcie zazwyczaj mam dlugie,maluje. hmm nie wiem co jeszcze;/

Napisz jakie masz włosy, kolor, długość. Cera to przede wszystkim dobra dieta, unikanie ostrych przypraw, słodyczy, czekolady, orzechów, alkoholu. Codziennie zmywaj makijaż, przecieraj jakimś łagodnym tonikiem i smaruj lekkim kremem. Mojej cerze wystarcza tyle. Paznokcie zapuść dłuższe, jeżeli masz z tym problem to ja polecam odżywkę Sally Hansen srebrną, Diamond Strength. Jest droga, ale działa świetnie. Nadaj paznokciom jakiś kształt, ja obecnie mam kwadratowe ale mi się tak zmienia, raz podobają mi się takie, a raz zaokrąglone :) Najlepiej wyglądają jakieś delikatne kolory, bezbarwny, różowy, lekko perłowy. Ja jednak najbardziej lubie frencz. skórki smaruj jakimś olejkiem, są takie chociażby JOKO, ale ja mam też Sally Hansen. Dbaj o stopy, ja co jakiś czas ścieram pumeksem i co kilka dni moczę w wodzie z mydłem i kilkoma kroplami oliwy :) Potem gruba warstwa kremu do stóp, zawinąć folią, ew wsadzić w woreczki i założyć skarpety. I tak idę spać, rano stópki będą piękne :) Bardzo fajne jest hula-hop. Poprawia wygląd brzucha, wyrabia wcięcie w talii. Godzina dziennie daje świetne efekty, ale nawet pół godziny sporo da. Nie wiem jak np ze stanem Twoich zębów. Może przyda Ci się wybielanie? Po kąpieli balsamuj całe ciało. Naucz się ładnie malować, dobierz odpowiednie kosmetyki. Dodam jeszcze coś zupełnie od siebie. Jaki nosisz rozmiar stanika? Znasz swoje wymiary ciasno pod biustem i luźno w biuście?

wlosy mam dosc dlugie, tak do biustu z przodu a nawet za. ciemne byly czarne ale lekko zjasnialy. nie sa proste tylko lekko falowane. hmm co jeszcze?! nie wiem. musze uciekac, wroce to poczytam i odezwe sie. dzieki dziewczyny.:)

Gość okularniczka69
co do wlosow - unikaj jakis jaskrawych balejazy bo czesto wygladja dosc smiesznie. wydaje mi sie, i w wiekszosci meskiej spolecznosci, ze naturalne/stonowane odcienie sa najatrakcyjniejsze. regularnie podcinaj wlosy- diabel tkwi w szegolach i jesli dlugo nie chodzisz do fryzjera twoej wlosy beda zyly wlasnym zyciem. nie wiem jak twoja buzia ale moja wymaga podkladu bo mam cienie pod oczami i przebawrwienia. nie wiem tez ile masz lat a to wazne bo z malolatki nie bedziemy robic starej pudernicy ;) na co tak sie szykujesz gwiazdko?;) hm 2mc- gdybym ja miala cos waznego za 2 mc to: ufarbowalabym sie bo mam odrosty, polazlabym na solarium bo biala jestem jak cholera ;) ale tylko ze 3-4 razy bo zbyt mocna opalenizna wcale nie jest ladna a i solarium nie jest zbyt zdrowe, wybielilabym zabki (ja mam biala perle) wypeelingowala cialo i nakremowala (nie mam nawyku niestety) wydepilowalabym pachy depilatorem (na co dzien robie to maszynka ale mam potem czarne kropeczki) i uzyla antirdalu (srodek zeby sie nie pocic 1x tydzien lub dluzej), usunelabym skorki z pazkocki (preparatem nie cazkami!) pomalowala pazury na jakis kremowy kolor lub bordo. przed wielkim wyjsciem staralbym sie wysypiac i nie chodzic pozno spac ;p

hmm.. dzieki dziewczyny za odpowiedz. wiekszosc rzeczy robie, zmywam makijaz,uzywam toniku,kremow, makijaz juz chyba po kilku latach dobralam odpowiedni dla siebie, wlosow nie farbuje, u fryzjera wlasnie bylam. diete staram sie trzymac:P nie wiem co jeszczE:P takie rzeczy na ostatnia chwile jak paznokcie,skorki,balsamy itd to zawsze przed waznym wyjsciem:P mysle nad tym solarium moze faktycznie ale to jeszcze nie teraz:P wtedy mam szanse spotkac mojego ksiacia z bajki po raz drugi:(

To ja powrócę do stanika. Słyszałaś o lobby biuściastych, stanikomanii, obwodach 60 i 65? Wiesz, jak odpowiednio ubrać biust?

hmm.. jesli chodzi o biut to nie mam sie czym chwalic. mam maly biust i nosze staniki usztywniane/z push-upem. tylko takie dobrze leza;] nie slyszalalm o wymienionych "rzeczach"

A wiesz, co robi push up? Znasz jego tajemnicę? To ja Ci zdradzę, noszony przez długie lata pomniejsza piersi. :) Po prostu gąbka spycha biust pod pachy, jest rozwałkowany po klatce zamiast być z przodu. Kiedyś nie rozstawałam się z push upem 75B, zmierzyłam się i okazało się, że potrzebuję rozmiaru 65D. Stanik 75B nie trzymał mojego biustu, obwód był gdzieś wysoko, miski przy każdym ruchu podjeżdżały do góry i wchodziły na piersi. W nowym rozmiarze mam biust wyeksponowany, nic mi nie przeszkadza, zapominam o staniku na cały dzień, a co najważniejsze, mój biust już nie cierpi, tylko naprawia się, czyli wraca spod pach do przodu :) Jak chcesz coś poprawić, to zmierz się bardzo ciasno pod biustem na wydechu i luźno w biuście.

jutro sie pomierxe:D

Gość bbardzo proszę :)
wiem że dużo jest info w necie na temat pielęgnacji biustu, ale może tak w skrócie napiszesz najważniejsze rzeczy :)

Ja? :) Ja mogę tylko pisać o zaletach dobrze dobranego stanika, zresztą wszystko jest tutaj: http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203,75213023,75229152,Re_Co_mi_dala_zmiana_rozmiaru_stanika_na_wlasciw.html link się pewnie rozpadnie więc poskładaj sobie jakoś :) To wypowiedzi dziewczyn zebrane w jednym miejscu Mogę też pomóc dobrać jakiś rozmiar i ewentualnie doradzić marki, modele, ale to może w jakimś oddzielnym temacie, jakbyś chciała podyskutować o tym to wygrzeb coś starego o biuście albo załóż nowy temat :)