Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdsgdsgdsf

potrzebuje potwierdzenia: chodzi o wiatrówkę i możliwość zastrzelenia ptaka

Polecane posty

Gość gdsgdsgdsf

czy z wiatrówki da się bez problemów zabić dzięcioła tak żeby zginął na miejscu? nie chce żeby mi to mięso odfrunęło i zdechło gdzieś dalej w lesie

Gość gdsgdsgdsf
jeden koleś napisał mi że tak ale to jakiś psychol sadysta więc może coś fantazjować

Gość zostaw dzięcioła
chuju!!!!

Gość Emmett Fitz-Hume
Dzięcioł jest pod ochroną, baranie 😡

Gość vcvcx
nie da sie . Wiatrowka jest za slaba .

Gość vcvcx
z wiatrowki byc moze mozna zabic kanarka , ale nie probowalem

Gość kałwiszon11
dzięcioła spokojne załatwisz, fiknie jak trzeba. Z 25 m przebijesz go na wylot. Gorzej by było z bocianem :D Ale trafiając w szyję też da rade:P

Gość kałwiszon11
ps. z wiatrówki można zabić nawet człowieka, i to z takiej badziewnej chińskiej za 100 zł. Trafiasz np. w tętnicę szyjną i po ptokach. I wiatrówka nie jest wcale taka słaba. Osobiście przestrzeliłem z przyłożenia czaszkę na wylot królikowi, potem były jeszcze 2 koty, z takim samym efektem. Mój sprzęt: Lider 44 5,5 mm, kupiona za 149 zł.

Gość vcvcx
bzdury ptaka nie zabijesz . Chyba nie masz wiatrowki

Gość vcvcx
zeby zabic ptaka musisz trafic go w glowe . JEsli ma grube upierzenie to nic mu nie bedzie jesku dostanie w tłów

Gość vcvcx
i ptak musi byc blisko . Wiatrowka powyzej 50 metrow nie jest skuteczna .. jesli ptak bedzie 70 metrow to go nie zabijesz

Gość gdsgdsgdsf
może i dzięcioły są pod ochroną ale ludzie są przecież ważniejsi. mam ochotę na drób i muszę sobie jakoś radzić. jakby co to zawsze mogę powiedzieć, że mnie zaatakował i się broniłem :D

Gość kałwiszon11
niestety nie wiesz co piszesz. Odpowiednią grubość piór, która zatrzyma śrut to ma bocian, kruk i kilka innych dużych ptaków, do których żaden z dzięciołów nie należy. Trafiając go w tułów, pocisk ma sporą szansę na wykonanie w nim pięknej dziurki:) 50 metrów to nie jest odległość do strzelania z wiatrówki. Choć skoro twierdzisz, że wiatrówka jest taka słaba, to proponuję wystawić dupsko do strzału z tych 50 metrów :O

Gość vcvcx
twierdze ze nie zabije ptaka chyba ze trafi wrobla w oko .

Gość vcvcx
pocisk ? To nie jest ostra amunicja tylko srut energia uderzenia rozprowadza sie po ciele .. Nie zaprzeczam ze srut wbije sie w ciało ptaka jesli trafi , ale go nie zabije .. JEsli na przyklad trafiam u siebie w sklejke to wbija sie na 2 mm , a gdy strzelam do pustych puszek to je przebija .

Gość vcvcx
sklejka ma grubosc kilka cm , a wbija sie na kilka mm . POcisk karabinowy bez problemu by przebił kilka takich sklejek ustawionych jedna za drugą , a srut nie daje rady hehe ..

Gość nickonicko2010
dzięcioł jest pod ochroną więc daruj sobie:)będziesz miał na głowie prokuratora i ekologów jeśli go zabijesz:) ... http://skocz.pl/sklepnokaut

Gość vcvcx
fakty sa takie z wiatrowka nie ma zartow , ale ma siłe daleko mniejszą od kałasznikowa .

Gość emigrant uk
Taki odstrzał szkodników z wiatrówki nie jest jeszcze dozwolony w Polsce ale zezwolono już na to np. w UK i USA i tylko na gatunki, które są obce w środowisku albo się nadmiernie rozmnażają. Nazywa się to Pest Control a ten sport Airgun Hunting. Do humanitarnego odstrzału szczura, królika albo sroki wystarcza w Anglii wiatrówka o sile 16 J i kalibrze 5,5 mm. Jest nawet polonijne forum na ten temat: http://www.airgun-hunting.pl/