Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ach.....

zyciew belgii...jak wyglada???

Polecane posty

Gość ach.....

Dostalam propzycje przeprowadzenia sie do Belgii z cala moja rodzina... tzn maz ja i dwoch synow 2 i 4 latka... nie wiem co zrobic...nie wiem jak by tu wygladalo zycie moich dzieci??co z jezykiem.. i wogole jak tu sie zyje...??? pomozcie mi

Gość gtdshjjhg
pomoze mi ktos...??

Gość gtdshjjhg
??????

Gość gtdshjjhg
?????

Gość wirekkk
Hej , też przeprowadzam się do Belgi ,chętnie poczytam jak się innym żyje w tym kraju ;)

Gość hgfhgfhghg
normalnie,pojda do szkoly ,naucza sie jezyka,opieka zdrowotna jest dobra,mieszkam tutaj kupe lat,jak w kazdym kraju cos zawsze jest dobre i zle,musicie nauczyc sie jezyka zeby was lepiej traktowano,

Gość hgfhgfhghg
szkola od 2,5 roku bezplatana,dostaje sie stypendium juz na takie male dzieci,oczywiscie dziecko musi uczeszczac iles tam dni do szkoly,rodzinne na 2 dzieci tez roznie jest tutaj placone,z pracy dostaje sie wakacyjne i premie swiateczna,sa rozne dodatki i premie,wwszystkiego mozna sie dowiedzeic w gminie

Gość ajakzjezykiem
a jak z językiem ,w jakich rejonach mówią po francusku i niderlandzku ?

Gość bbbbbbbbbella
opieka zdrowotna jest dobra, fakt, szkoły hmmm, bym polemizowała na ten temat..poziom nie jest za wysoki, no i..za dużo Arabów.., dogadać się z Belgiem jest bardzo ciężko ( nie chodzi mi o język) są strasznie debilnym narodem..jeszcze nigdy nie udało mi się czegoś normalnie załatwić, a mieszkam tu już 15 lat..nie dawno kupiłam mieszkanie w najlepszej dzielnicy Brukseli, bo wydawało mi się ze będzie cicho i biało..niestety, po przemieszkaniu 2 lat stwierdzam ze ta dzielnica nie rożni się niczym od takiego st Gilles.. może ładniejszym parkiem , cenami i bardziej kumatymi ludźmi w komunie..ehh teraz jakbym wybierała miejsce zamieszkania, to na pewno byłaby to wioska..także jeżeli chcecie żyć spokojnie, radze spieprzać na wies, aa i jeszcze jedno, Belgia ma bardzo dobry poziom socjalny, rożnego rodzaju dopłaty dla tych mniej zarabiających, no i średnia krajowa jest całkiem ok, da się normalnie żyć, no i różnego rodzaju strajki są bardzo powszechne:D

Gość jikjj
do osob mieszkajacych w belgii? Jakie prace wykonujecie i jakie wykonawaliscie na pozatku, bo zakladam, ze flamandzkiego nie znaliscie...

Gość bbbbbbbbbella
najpierw była tak zwana stalka, miałam pod opieka stara polska żydówkę, 2 lata później było sprzątanie, a legalnie zaczęłam pracować prawie 4 lata temu ( pracuje na lotnisku, obsługa klienta) flamandzkiego nie znam do tej pory , obsługuję się biegle francuskim i angielskim

Gość bbbbbbbbbella
obsługuję:D wiedziałam ze coś z tym nie tak,poprawiam, posługuję ;)

Gość jikjj
Tak z ciekawosci, kto jest twoim pracodawca? Chodzi mi o to, kto zajmuje sie rekrutowaniem personelu do pracy na lotnisku? Konkretne linie? Jakies zewnetrzne firmy? Jak znalazlas taka prace? Z gory dziekuje za odp.!

Gość bbbbbbbbbella
najpierw prace znalazłam przez agencje ( znalazlam w internecie), dla agencji pracowałam 6 miesięcy, obecnie jestem zatrudniona dla swissport, moja agencja juz nie istnieje, ale wiem ze zajmuje sie tym ktos inny, bo bardzo duzo ludzi bylo zatrudnionych przez jakas agencje w tym roku, tylko na okres wakacyjny, i wiem ze przez ostatnie 2 lata kontrakty z pracownikami letnimi nie byly przedluzane, niby kryzys..wiem ze jest mnostwo innych agencji ktore zatrudniaja np cabin crew, ale ten caly proces zaczyna sie gdzies od marca, przed sezonem letnim,

Gość wirekkk
a co z pracą za sprzątaczkę jak nie zna się dobrze języka ,czy w takim razie jakaś szansa jest na znalezienie pracy przez agencje ,interim ?

Gość lkml,;l;l,
jezeli znasz podstawy angielskiego, nie powinno byc problemu

Gość KaśkaNie
witam czy możecie mi opisać jak wygląda szkolnictwo podstawowe w Belgii, mam do przygotowania zestawienie edukacji wczesnoszkolnej w Polsce i Belgii i nie bardzo mogę znaleźć jakieś konkretne informacje. będę wdzięczna za pomoc