Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Morelka26

Jak nauczyć dziecko by nie budziło się w nocy do karmienia?

Polecane posty

ój synek ma 3 miesiące. Budzi się dwa razy do karmienia, po czym za każdym razem zasypia przy butelce . Nosze go by mu sie odbiło ale bez rezultatu. A nad ranem boli go brzuszek, płacze , zwraca część pokarmu dlatego bardzo mi zależy by oduczyć go nocnego jedzenia. Czy ktoś ma jakieś wypróbowane, ,, niedrastyczne,, metody. Proszę o wsparcie.

Gość Teść Franciszka Smudy
najważniejsza jest rozmowa wytłumacz mu sprawę, ale za pomocą wyważonych argumentów, bez zbędnych emocji

Gość Buka133
Hm... może przed snem za wcześnie go karmisz. Może powinien zaraz przed zaśnięciem najeść się do syta. No nie wiem.

Gość przecierpieć musisz swoje
ale on jeszcze jest za mały, by przesypiał całe noce. To będzie mijać w miarę jak on będzie rósł, no nie da się inaczej. Może źle go nosisz, czy co?

Będzie się budził jeszcze jakiś czas... Ale naprawdę przestanie w końcu, obiecuję:) Nie musisz go nosić, żeby się odbiło, bo dzieci przy nocnym karmieniu jedzą "przez sen" i nie łykają powietrza. Ja swojej córki nie nosiłam i na to samo wyszło. Na później ( za jakiś miesiąc-dwa) proponuję książkę "Każde dziecko może nauczyć się spać" Anette Kast-Zahn , Hartmut Morgenroth . Korzystałam, jestem zadowolona. A tymczasem karm synka tak, żeby móc złapać dla siebie trochę snu - karm go przed swoim zaśnięciem, żebyś mogła mieć trochę wytchnienia. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia