Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bs w

niebieski turkus intensywny

Polecane posty

Gość bs w

na allegro kupiłam. myslałam ze to taki ciemny zielony turkus a to taki intensywny prawie niebiki jak woda w basenie ten turkus. no moze przesadziłam bo woda błękitna jest a ten turksus to ciut inny jest. czy on jest modny i nie tandetny? do czego nosic?

"czy on jest modny" raczej nie "i nie tandetny" zależy od ciucha a nie jego koloru "do czego nosic?" - intensywny turkusowy pasje do białego, szarego, srebrnego grafitowego, kremowego, beżowego, musztardowego, granatowego, brązowego, czekoladowego, czarnego tyle mi w tej chwili przychodni do głowy.

Gość czesc roman
nibys widze, ze sie znasz na laczeniu kolorow, a mocny blekit pasuje do fioletu?

mocny błękit = błękit paryski? czy bardziej w styl Klein Blue czy jaśniejszy?

tek kolor to cyjan (cyan jak kto preferuje nazywać) żaden z odcieni fioletu nie pasuje mi. jasne typu lilia fiołkowy lawendowy będą złym tłem a ciemne śliwka, winny, jagodowy walczyć o dominacje. cyjan będzie wyglądał lepiej z innymi kolorami np z szary wtedy będzie idealnie skupiał uwagę i podkreślał odcienie szarości.

od biedy taka kombinacja ujdzie bo te kolory nie prowadzą ze sobą wojny. jednak jeden i drugi będą wyglądać ładniej w połączeniu z innymi kolorami. lub w przypadku wielokolorowych połączeń gdy miksujesz ze sobą wszystkie kolory tęczy. wtedy pasuje wszystko.

Gość czesc roman
dzięki, skoro od biedy mozna je polaczyć to czasem tak zrobie. jak bede jeszcze potrzebowac porady zglosze sie do Ciebie ;)

a jakie rzeczy w tych kolorach chcesz połączyć? np. spódnica w kolorze cyjanu ołówkowa + grube szare rajstopy + fioletowe buty + jasno szara bluzka + grafitowy bliźniak + fioletowy szalik + grafitowa torebka i wyglądasz jak marzenie ogólnie polecam ci do tych kolorów dodawać neutralny 3 kolor wtedy będzie to zrównoważone.

Gość czesc roman
nie nie. mam taki ładny fioletowy sweterek, tyle, że jest dosyć krótki, a ja nie lubie krótkich swetrów, bluzek itp. chciałabym go nosić więc pod spód chciałam ubrać dłuższą bluzke, jak Ty to powiedziałaś w kolorze cyjanu ;)

wydaje mi się ze będzie to dobrze wyglądać tylko 3 kolor neutralny czarny, grafit, szarości biel.

Gość czesc roman
zwykle ciemne dzinsy, granatowe lub czarne :)

Gość czesc roman
a jasne dzinsy tez mogłyby byc?

ni i ekstra. torebkę dodała bym też w tym 3 neutralnym kolorze ale z butami jeśli lubisz/masz/chcesz poszaleń to jakiś odcień błękitu lub fioletu będzie pasował:)

Gość czesc roman
torebke mam czarno białą, buty granatowe, szare i czarne

dobra zacznę na ciebie krzyczeć masz tylko 1 torebkę? nie no kochana musimy ci znaleźć kolejną:) zmykaj na allegro szukać jakiejś nie drogiej albo do lumpeksu za kilka grosze potrzebujesz zwykłej czarnej torebki która pasuje do wszystkiego.

Gość czesc roman
nie no hehe, mam też czarną i kremową ;)

Gość czesc roman
a wlasnie planuje zakup jakiejs szarej torebki :) no nic, dziekuje za rady:)