Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

leonbak

Ślub z kuzynką ?

Polecane posty

Witam, mam do was takie pytanie, fakt temat był nie raz już poruszany ale chciałbym się konkretnie dowiedzieć czy mogę się chajtnąć z kuzynką? A wygląda to tak : Moi Pradziadkowie | Babcia Babci Brat | | Moja Mama Mama kuzynki | | Ja Kuzynka Czy jest możliwość zawarcia małżeństwa w sposób normalny jak każdy

a mi się wydaje, że w trzecim pokoleniu, to już tak... tzn. że można; ale nie jestem pewna

Gość wasze dzieci moga dopiero
wchodzic w zwiazek malzenski

Moi Pradziadkowie ........|.......... Babcia....... Babci Brat (rodzeństwo brat i siostra) ...|................ |...... Moja Mama.... Mama kuzynki (Kuzynki) ....|................. |...... Ja.................. Kuzynka przy takim pokrewieństwu nie można ?

Gość aajajaja
moja siostra ma meza tak jakby to wasze dzieci sie ohajtaly :) czyli chyba mozna ale w ten sposob ze wasi dzadkowie sa dziecmi ciotecznymi a nie rodzice... to za blisko o fujj:)

Gość gfdtrty
doipero wasze dzieci by mogły

Gość mozna sie hajtnac dopiero od 3
pokolenia.... wy jestescie drugim

Gość mozesz sie zenic
mialam podobna sytuacje-z punktu prawnego nie ma przeszkod ale rodzina pewnie bedzie huczec jak u nas bylo.zakrakali nas....

Gość z punktu prawnego
chyba moze juz nie pamietam :P ale tu chodzi o geny dalej jest zbyt duze pokrewienstwo

tzn słyszałem o tym że może coś tam wystąpić nie tak u dzieci, ale my jesteśmy jeszcze młodzi więc tak tylko zapytałem czy mamy się dalej w to angażować i co jest najciekawsze to dopiero po roku czasu dowiedzieliśmy się że mamy wspólne pokolenie :(

Gość co ty nie znales swojej
kuzynki no stary nie rob se jaj :D

Gość aajajaja
to widze ze jako rodzina kontaktow nie utzrymywaliscie? oj penwie to bylo wstrzasajace... ja z moim kuzynostwem mam kontakt, uwazamy sie za rodzine, wiec nie wyobrazam sobie...:)

Problem jest w tym że jej mama jest z wpadki mojego Wuja(Babci brata) z obcą kobietą gdzie później ona cały czas się wychowywała pod innym nazwiskiem i po jakimś czasie dopiero się o tym dowiedziałem :(