Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

balon

CV pomóżcie !

Polecane posty

Witam, jestem na etapie pisania pierwszego porządnego CV, wiem , jak wygląda podstawowy wzór , lecz mam kilka wątpliwości, pomóżcie - jeżeli posiadam tytuł inż. to mam to napisać przed imieniem i nazwiskiem ? czy w napisać po umieszczeniu nazwy uczelni ,skończonego kierunku. - moje doświadczenie zawodowe jest bardzo wąskie jedynie w okresie wakacji pracowałam przez 3 lata jako barmanka, mam to napisac ze np lata 2005-2008 (lipec-sierpień)- barmanka , czy może tylko lata pracy 2005-2008 ? - czy w cv mam wpisywać praktyki studenckie ? w zakładach gdzie je wykonywałam są one mile widziane , ale nie maja nic wspólnego z moja przyszła praca ? - szkolenia , które odbyłam też nie ma nic wspólnego z praca sprzedawcy czy mam to wpisać? - praca opiekunka do dziecka - to też mam wpisywać ? Chciałabym napisać takie ogółne cv , ktore bym mogła zaoferować w placówkach oferujących pracę jako zarówno barmanka , jak i kelnerka czy sprzedawca

Gość aquariuss
wejdź sobie na forum goldenlinne tam są lepsi "wspomagacze"

jeżeli to Cv ma być napisane pod prace na stanowisku barmanki, to ja bym na Twoim miescu głownie skupiła się i starała zaakcentować tą prace sezonową w charakterze barmanki. Napisz, że 2005-2008 w okresie wakacyjnym praca barmanki. Poza tym praktyki na których zdobyłaś doświadczenie napewno tez sie przydały np: w nawiązywaniu kontkatu itp musisz troche pomyśleć ;)

Gość od poczatku może co?
tak pisz wszystko... wszystkie praktyki, wszystkie dyplomy jakie masz wszystko...umiejetnosci... jesli chodzi o prace barmanki ja bym to zapisała tak lipiec sierpien 2005 iipiec sierpien 2006 i analogicznie reszte...dlatego,ze jesli napiszesz 2005-2008 wprowadzasz w blad daje to do myslenia ze pracowalam przez 3 lata nie przez 8 miesiecy...

dzięki , dzięki , a z tym tytułem inż ? a liceum tez mam wpisywac , jak jestem juz na studiach ?

ja tytulów nigdy nie wpisywalam, może gdybym miała prof. a tak...? troche to śmieszne ;) wpisz w wykształceniu jako pierwszą szkołę którą ukończyłaś z tytułem inż. liceum możesz wpisać zwłaszcza jeśli było profilowane albo mialas dobrą średnią na maturze.

Gość od poczatku może co?
ja nie pisalam sobie lic. przed nazwiskiem...ani mgr;d pisac nie bede... pisze imie nazwisko adres mail telefon nip.... status personalny(niekoniecznie wymagany) potem wpisałam wsyztskie moje prace czyli lata pracy firme ,stanowisko i obowiazki. i tak po kolei wszystko łacznie z praktykami obowiazkowymi ktore musialam odbyc studiujac... potem umiejestnosci i to w zasadzie wszystko...