Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak jest z tymi mdłościami?

jak jest z tymi mdłościami???

Polecane posty

Zaczęłam 9 tydzień ciąży-od początku 5 tygodnia mam mdłości. Nieraz od rana, czasem zaczynają się po śniadaniu, a bywa że trwają cały dzien, albo jak mam spokój cały dzień to dopadają mnie pod wieczór.Teraz zauważyłam,że jednego dnia mam spokój, a nastepnego męczą niemiłosiernie? Jak to z nimi jest? Czy jak się zaczną, to mają być każdego dnia aż do końca 3 miesiąca, czy normalne jest jak u mnie wstępują?

Gość wnioskuje....
normalne, u mnie jak sie zaczelo rano ok 5tc to skonczylo ok 11tc wieczorem;-). Rano jadlam suchary bo inaczej nie dalam rady nawet wstac:-)

hihihi ja to mdłości dopiero w 20tc zaczełam mieć za to koszmarne i tak do 30tc wtedy sie uspokoiło za to zaczełam sikać na potęgę a od jakiegoś tygodnia wróciły ale sikanie się zmniejszyło mam wrażenie że przeszły jak się przeniósł maluch z żołądka na pęcherz a teraz chyba się znowu obrócił i dlatego wróciły a jestem w 33tc a właściwie to już w 34tc bo w piątki mi się tydzień zmienia :)

Dzięki za pomoc, to moja pierwsza ciąża i jestem trochę przestraszona. Piersi też mnie martwią, na początku ledwo zaciążyłam urosły mi tak,że musiałam wymienić staniki, bolą mnie sutki, ale przy mocniejszym dotyku i to też każdego dnia jest różnie;)

z sikaniem też raz sikam więcej raz mniej-zalezy ile wypiję płynów.

no ja w pierwszej ciąży w ciągu pierwszego miesiąca przeskoczyłam z miseczki C na D i taka mi została do teraz a w tej ciąży wogóle mi nie urosły za to mam dużo więcej siary jak w pierwszej tak więc nie zawsze mamy wszystkie objawy ciązy :)

No to rzeczywiście każda ciąża inna;) Ja to się w siebie za bardzo chyba wszystko analizuję, a potem się martwię.A to ostatnie najmniej nam potrzebne w tym stanie.

dokładnie najlepiej nerwy ograniczyć do minimum bo wiadomo że zupełnie się nie da ich wyeliminować :)

u mnie w 1 ciazy zaczely sie od 7 tygodnia .rano sucharki jadlam nie wstawajac z lozka i bylo ok,czasami po obiedze bralo mnie na wymioty .przeszlo po 12 tyg w 2 ciazy wcale nie mialam wymiotow ani innych dolegliwosci ciazowych

Gość gryczka
Spokojnie:-) Nie muszą być codziennie i wcale nie muszą być do 3 miesiąca. Niektóre mają mdłości tylko 2-3 tygodnie, a inne się męczą do 6 miesiąca! Ciesz się, jesli dają Ci wolne od czasu do czasu;-) Tez miałam w 8 tygodniu taki moment, ze ustały na dwa dni i już się zaczęłam trochę martwić. Niepotrzebnie. Powróciły ze zdwojoną siłą jeszcze na dwa tygodnie ;-)