Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna zastanawiająca się

Zakładam nowy topik bo tamten był błędem:(

Polecane posty

Ja brałam takie za 58 zł ale to nie ważne, naprawde on doskonale wie ze nie dorosłam do dzieci, on tylko sie usmiechał, myslałam przed slubem ze on sobie tak ze mną zartuje bo skoro wie ze mnie ten temat wręcz drazni to po prostu sie ze mna droczy a tu tyle co po ślubie i ja juz musiałam odstawić, teraz ostatnio tłumaczyłam mu ze to nie czas na to ze musimy sobie przyszłość zapewnić to on ze rozumie i ze zgadza sie na przerywany twierdzi ze zna swoje ciało i umie tak sie obchodzić ja mu ufam ale jezeli cos wyjdzie nie po mojej mysli to ja bede bardzo nieszczesliwa

27

Gość flo789564213
Justyna czy ty nie widzisz że jestes jego MARIONETKĄ, że robi z tobą co chce. dziewczyno bierz sowje zycie w swoje rece. jak znajdziesz prace, zaczniesz spowrotem brac tabletki zrozumie ze jestes silna kobieta i nie moze toba manipulowac, a wlasnie to teraz robi.

Gość jksdfosjkl
nie tlumacz się mu.. jezusie no ... nie mam siły juz :/ co ma do tego jego matka, niech sobie zrobi jeszcze jednego bachora.. Naszcescie mam faceta który prędzej posłucha obcego człowiek na ulicy niż swoich rodziców :D ma swoje zdanie i nikt nie narzuci mu niczego.. Slub nie od razu oznacza dziecko.. ja mam 20 lat, dziecko bym bardzo chciała, zawsze moim amrzeniem byla rodzina maz dziecko i pies :) do szczescia mi potrzebne to żebym go nazwałą "mężem" i dzidziuś.. ale jeszcze po ślubie i po dokladnym remoncie naszego domku.. gdy bedzie odpowiedni moment a nie na jego widzi mi się.. czasem musze mu wybic z głowy myśl o dziecku :) Ale on jest wyoruzmialy.. Przecież nie moze mnie zmusic do takiej decyzji.. to jest jest ślub zeby móc wziąć rozwód.. to jest dziecko za które jesteśmy odpowiedzialny na długie długie lata..

Gość jksdfosjkl
sa tabletki za 7 zł za 10 12 i w zwyz.. nie koniecznie musisz brac najdrozsze ktore Ci wcisnal ginekolog ktory wystawia recepte tylko na jedne tabletki.. byleby zarobic :) ja biore za 25 zł..

Gość jksdfosjkl
ja też bym mu nie zaufala bo trafiłąś na typ strasznego pana i wladcy... zrobi wsyztsko byleby JEMU bylo dobrze..

Macie racje, naprawde wiem to, a co najgorsze to on twierdzi ze nawet by tego dziecka tak nie chciał gdyby nie jego wiek...twierdzi ze później bedzie za stary..da mnie to smieszne

ja powiedziec ginekologowi ze chce tańsze? skoro on twierdzi ze te co brałam są zdrowsze..myslicie zeby zmienic gine?

Gość jksdfosjkl
idz do innego:) bo kazdy "preferuje" inne.. ja też chyba msuize zmineic ginekolog.. bo wszytskim wypisuje novynette WSZYTSKIM:D .. a są inni co się ptyaja na początku " tansze , drozsze" itd nie daj się kochana.. naprawde:/ widzisz on jest zaślepiony swoim wiekiem a taki stary nie jest.. moj brat ma 26 lat no i co z tego :D mysliosz ze myslize bedzie za satry na dziecko ? GDZIEŻ BY .. spokojnie do 30 moze poczekać.. a po 3 latach może bedizesz już gotowa :))

Gość flo789564213
masz niezbyt odpowiedzialnego meża wiesz??? na dziecko trzeba być dojrzałym, nie robić go tylko dlatego że koledzy już mają, albo że potem bedzie sie za starym. zmień gina koniecznie i powiedz że cena ma dla Ciebie znaczenie. najtańsze to microgynon i regevidon ok.7 zł za opakowanie, cilest można kupić nawet za 11-12 zł. ja biore kontracept za 20 zł. jak wiec widzisz jest spory wybór tabsów z niższej półki cenowej

Gość jksdfosjkl
moj tata jak sie urodziłam miał 35 lat - nie narzekam ze piwa nie moge sie z nim napic.. ma teraz 55 lat i jest gitarka :) jaknajbardziej odpowiedni wiek. moja mamuska ma 48. miała 29 jak się urodziłam.. jak moj brat sie urodził miała 23 a moj tata 29.. naprawde jest wszytsko wporządku

moim zdaniem przede wszystkim szczera rozmowa z partnerem to podstawa, jakim prawem on bedzie cie zmuszal do dzieci... lub lepiej jego matka!!! a co do tego stosunku przerywanego, to troche mnie dziwi ze tabletek ci nie pozwala brac, ale na przerywany sie zgadza.... tu cos smierdzi, przedzej czy puzniej nie wyjdzie mu ten przerywany i to nie z przypadku, bo gdyby tak naprawde chcial chronic sie rzekomo przed stosunkiem, to by sie zgodzl na tabletki, tym bardziej ze masz obawy

Gość jksdfosjkl
ja skoncze moje tabletki jeszcve2 opakowania i też ide wlasnie po o microgynon lub regevidon :) one są refundowane. bo też jednak 30 dychy nie chodzi piechotą:) a za nie moge miec tabsy na 3 meisiace

Gość flo789564213
rzeczywiscie co lekarz to inny. widzisz ja biore odpowiednik harmonnetu i logestu (dokładnie taki sam skład tylko inny producent) Kontracept i płace 20 zł-to nie majątek. ale mnie sie lekarz pytał czy chce tańsze czy droższe-powiedziałam że średnie:)

Mi potrzeba tez takie zeby zwalczyły moje problemy z trądzikiem

Gość flo789564213
ja brałam kilka rodzajów: microgynon21 - były fajne tylko ponośc nerwowa byłam:) potem krótka przygoda z yasminnelle-niby takie cudowne (50 zł) nie zatrzymują wody w organizmie, a apetyt miałam za dwie osoby i w efekcie przytyłam 10 kila i walcze z nimi do dzisiaj:) ale na cere najlepiej działał cilest(11-12zł) takiej cery nigdy przedtem nie miałam. teraz też nie narzekam

ja własnie brałam yasminelle u mie w miesie ponad 50 Zł kosztuje..a do tego mój gine nigdy mnie nie badał..tylko usg mi robił...

Gość jksdfosjkl
No tabletki są rózne, ja po novynette czuje się dobrze itd przytyć nie przytyłam a kosztuje ok 25 do 35.. niby nisko hormonalne :P itd ale wiecei ginekolog jak to ginekolog wcisnie wszytsko:) Autorko naprawde musisz się tłumaczuyc na to wydajesz pieniadze?

Gość flo789564213
no dla mnie też to troche niepojęte. my jeszcze nie jestesmy malzenstwem a mamy wsolnote majatkowa odkąd zamieszkaliśmy razem. nie rozliczamy sie nawzajem, nie ma rzadnych kłotni o pieniądze, ale nie wyorazam sobie jak mozna zyc razem i PROSIC faceta o pieniadze. dziwnie bym sie z tym czuła

ehh

Gość flo789564213
to westchnięcie to objaw zrezygnowania czy też nie jest ci z tym dobrze??? pamietam jak moja przyszła teściowa, gdy zobaczyła że nasz związek robi się coraz poważniejszy postanowiła ze mną porozmawaić. nie zapomne tej rozmowy nigdy. powiedziała coś w stylu, że faceta trzeba sobie ,,wychować. a jak na początku sobie wychowasz tak potem będziesz miała:) wydawało mi się to takie niepasujące do naszego pełnego milości i wzajemnego zrozumienia związku, jednak zwykle życie pokazało jaką mądrością podzielila się ze mną przyszła teściowa:) stosuje ta zasade zgodnie z drugą lekcją jaką od niej dostałam: kieruj facetem tak by myślał że wszystko co ty chcesz on sam wymyślił:) wyamaga to troche pogimnastykowania się myślowo, ale zawsze przynosi efekty. pomyśl o tym:)

to naprawde dobry pomysł, tylko jak zrobic tak zeby sam zaproponował zebym poszła do gine

Gość flo789564213
może spróbuj tak: co jakiś czas napomknij że Cie brzuch boli. I kiedyś powiedz że martwisz się bardzo czy wszystko w porządku, że może to przez to odstawienie coś ci sie rozregulowało. powiedz że dobrze by było zrobić jakieś badania, a poprzedni gin cie olewał i musisz poszukać chyba nowego. myśle że troska o twoje zdrowie powinna wystarczyć. na koniec zapytaj sie magicznie: co o tym myślisz...???

Dziękuję sprubuję na pewno :)

Gość NIe mam loginu jshjhsad
moja kolezanka ma15 lat wiem ze jest glupia i idiotka z niej tyle moge powiedziec chociaz tez mam 15 lat. Uprawia sex ze swoim chlopakiem z ktorym jest od 2 tyg bez gumki i bez zabezpiczenia w sam srodek cyklu spocil sie w nia wiec prawdopodomnie bedzie w ciazy chociaz nie wiadomo i ona Chce jutro wziasc tabletki po ( bo wczoraj sie bzykali) czy moze jej sie cos stac? dodam ze miala 3 wstrzasy mózgu nie wiem czy to cos ma do tego nei znam sie na tyle ... Czyli BEz konsultacji z lekarzem jej chlopak kupil tabletki po < czy inc jej sie nie stanie ?;/