Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammaniemowlaka

ŻYWIENIE NIEMOWLAKA-KILKA PYTAŃ

Polecane posty

Gość mammaniemowlaka

Na słoiczkach dla dzieci jest napisane no od 4 miesiąca i teraz pytanie? skończonego 4 miesiąca czy w trakcie? tzn 3 miesiące skończone i 4 leci?? Co wprowadzać jako pierwsze? i czy zamiast jednego posiłku melcznego czy pomiędzy? Ile jedzą Wasze 4 miesięczne dzieci, to pytanie do mam butelkowych, proszę piszcie ilośc w ml i ile posiłków dziennie?

Gość Poczekaj jeszcze z dwa
miesiace:-o przeciez to maleństwo:( od skonczonego 4 miesiaca zazwyczaj,czyli 5tego

Gość mammaniemowlaka
czyli 5 tego w trakcie?

Gość mamamamamama80
poprzedniczka ma racę od skończonego miesiąca najpierw wprowadza sie jabłko, marchew to pierwsze stałe posiłki

Gość mammaniemowlaka
no jak skończonego 4 to 5 tego w trakcie a nie skończonego 5tego?? juz mi sie myli... miedzy posilkami czy zamiast ktoregos mleczka?

Gość Poczekaj jeszcze z dwa
Nie spiesz sie z tym..!!Nie wiem czego nie rozumiesz:-o

Gość dffdff
Jeśłi "od" 4 miesiąca to od skończenia 3-ciego, jesli "po" 4 miesiącu, to od początku 5-tego

Na sloiczkach zazwyczaj jest napisane PO 4MCU czyli jak malenstwo skonczy 4mce :) Najlepiej zaczac od wprowadzania warzyw, bo jak poczuje smak slodkich owocow to moze nie chciec wtedy jesc warzywek :) Na poczatku po pare lyzeczek, bo dziecko i tak wiecej nie zje :P Ja traktowalam to jak posilek. Dawalam jak byl godny i wowczas mleczko dostawal pozniej (przesuwalo sie o jakies 1,5godz:P ) A ile jadl? Duuuzo i tak mu zostalo :)

Gość mammaniemowlaka
tego co mi już wyjaśnił dff dff..Shila dzięki Shila czyli nie rezygnowałaś z żadnego mleka? nie wiem czy mi się w dobie zmieści:) bo lubi sobie zasnąć po 4 posiłku już na noc:/

Nie rezygnowalam w ten sposob, ze jak zjadl mi pol sloiczka i byl najedzony, a po 2godz zrobil sie glodny, to nie czekalam jeszcze godzine, bo tak ma byc czasowo tylko poprostu dawalam mu jesc :)

zasadniczo po 4 miesiącu czyli jak zacznie 5, ale najlepiej zapytac pediatrę bo i tak w tym wieku często się do niego chodzi :) a co do tego czy pomiędzy czy zamiast mleka hmmm zależy od dziecka ja dawałam jako "obiad" czyli posiłek o 15 i mała ładnie to jadła (minimum pół słoiczka) więc do 18 jej wystarczało :) moja mała do mniej więcej 6 miesiąca była co 3 godziny karmiona ale jak sama się zaczynała upominać nic na siłę