Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hhhgj

prawko

Polecane posty

Gość hhhgj

mam pytanie dotyczace odbioru prawka, otoz zdalam egzamin tydzien temu w piatek, babka w wordzie powiedziala mi zebym sobie pod koniec tygodnia oplacila ale wszyscy znajomi znow powiedzieli mi ze placi sie przy odbiorze bo oni tak wlasnie robili. Dlatego sprawdzam na tej stronie https://www.kierowca.pwpw.pl/ co sie dzieje z tym moim prawkiem ale caly czas pisze niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany. Czy ta strona dziala wogole poprawnie? mozliwe ze po tygodniu nie ma moich dokumentow w moim miescie? Jak to wogole jest...najpierw z worda wysylaja do warszawy a potem do starostwa w moim miescie i odrazu mam prawko do odbioru? Ile mozna czekac????;/

Gość cierpliwosci
ja zdawalam w sierpniu i prawko mialam po 2 tygodniach. Zmiana statusu pojawila mi sie po ok tygodniu. poza tym powinnac zadzwonic do swojego wydzialu komunikacji i zapytac sie , bo kady wydzial postepuje inaczej. tzn jeden wysyla papiery do druku bez oplaty i wtedy placisz przy odbiorze, a inne nie zleca dopki nie oplacicisz. sadze, ze lepiej zadzwonic do wydzialu a nie zadawc pytania na kafeterii

Nigdy nie było większych problemów z tą stronką. Ja płaciłam 3 dni po zdanym egzaminie, a odbiór miałam po 2 tygodniach. U nas dokumenty muszą "dojść" z Wordu do WK i wtedy się płaci.

Gość hhhgj
aha no to kurde jednak zle zrobilam ze nie poszlam tam dzisiaj;/ no trudno:(

Gość co zrobić w takiej sytuacji?
ja musiałam uiścić opłatę wcześniej. bodajże ze 3 dni po zdanym egzaminie pojechałam zapłacić a po ok 7 dniach roboczych miałam prawko do odbioru. zadzwoń i zapytaj.

Gość hhhgj
ale w sumie gdyby moje papiery byly tutaj w wydziale komunikacji to chyba by pisalo na tej stronie ze przyjeto wniosek ze trwa postepowanie administracyjne czy jakos tak. Nie sadzicie? chyba jeszcze nie ma tu tych papierow

Postepowanie trwa jak papiery zostają wysłane do Warszawy. Najpierw z Wordu sa przekazane do Wydziału Komunikacji, a potem do Warszawy. I po wyrobieniu do 2 dni są do odbioru w WK.

Gość hhhgj
aha...a nie wiecie po jakim czasie sa wysylane z wordu do WK?

Chyba zależy od Wordu. Jak ja zdawałam, to w Katowicach 2 razy w tygodniu (nie wspominam, że są to dwa budynki kolo siebie, a szło to pocztą oczywiście :D). Potem WK sprawdza dane i wysyła do Warszawy (w zależności od ilości wniosków nawet do 2 tygodni). Potem Warszawa tylko robi plastik i wysyła kuriera z gotowym prawkiem.

Gość hhhgj
eh czyli szybko nie mam co sie spodziewac prawka;/ nienawidze tak czekac, bez sensu te terminy. Tak samo sie denerwowalam jak musialam czekac ponad dwa miesiace na kolejny egzamin bo takie terminy maja w wordzie;/ szlak by ich wszystkich trafil;/

nic nie jest zalezne od W WORDU.. przciez word przesyla do komunikacji miejskiej.. ja bylam od razu po zdanym prawku placic. i ona sprawdzila czy juz dokumenty doszly, ale jeszcze nie doszly .. no i ja zplacilam i za2 tyg mialam prawko

Heh ja na teorię czekałam 2 miesiące, a na praktykę 3, także nie narzekaj :P I to były oba moje pierwsze terminy :) Zadzwoń do Wydziału Komunikacji i zapytaj kiedy masz zapłacić.

Gość hhhgj
dopiero w poniedzialek bede mogla sie czegos dowiedziec. Dzis juz jest niestety zamkniete