Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

have_gr8_day:D:D:D

Nowy Dom i WIELKI PROBLEM !!!!

Polecane posty

Witam macie może jakiś pomysł jak wytępić/przegonić /pozbyć się (cokolwiek) tych okropnych ogromnych żółwi ?? Przy domu jest takie małe jeziorko i w nim po prostu od groma Ogromnych żółwi ale to nie jest największy problem ! Większy stanowi żółw gigant który w moim ogródku wykopał sobie norkę ( mam na myśli pod domem) wyłazi czasami a jest na prawdę straszny.Właściciel sprzedający nam dom powiedział że władze zabraniają usuwania tych zwierząt ale że są na to inne sposoby (tyle że ja kutwa nie wiem już jakie ) Może macie jakieś pomysły ??? Proszę o pomoc ** - chodzi mi o zółwie tego rodzaju : http://1.bp.blogspot.com/_Y6fy5ptA0SI/S5vAD04 4srI/AAAAAAAAAec/usmJpW1d2oc/s400/turtle+014.JPG

Gość basik_basik
chyba żartujesz, że w ogródku masz takiego potwora?

Gość ale śliczny
uwielbiam żółwie (do podszywów: nie jeść!) i chętnie wzięłabym je wszystkie do siebie gdybym mogła :-)

Chcesz to przyjedź a ja ci z radością wszystkie je oddam ... Razem z tymi ze stawu ;-) A jak lubisz to nie wiesz jak można je w łagodny sposób przegonić ??????

Gość 4534534
może wybiegaj przed dom w przebraniu sępa i krzycz "ułaa łaaa aa", tupiąc przy tym i tarzając się w trawie?

Gość ale śliczny
Nie wiem.... Miałam tylko lądowego żółwia :-) A tych nie wezmę, bo mieszkam w bloku i nie mam gdzie :-(

Gość ale śliczny
ale może tak: żółwie nie słyszą, ale reagują na drgania powietrza - może gdyby stworzyć im jakieś "nieprzyjemne" dla nich to poszłyby sobie? Coś takiego, jak się krety odstrasza???

Gość ssssssssssssssssssssssdf
Ja myślę że jak narobisz kupę w tę jego jamkę, a część kału wrzucisz do stawu to mogą się przestraszyć i uciec. Pamiętaj tylko aby dzień wcześniej zjeść dużo cebuli.

Ale śliczny - .... Hymmm ciekawy pomysł ... To co piszesz ma sens skoro to niby krety przegania to może i żółwie zaraz popatrzę na e-bay czy mają tam coś takiego i jak by temu żółwiowi to koło norki postawić hmmmm

Gość ale śliczny
na serio spróbuj. Tylko to mi przyszło do głowy. Ale też pewnie na zimę one pójdą spać i będzie spokój......do wiosny. A może zapytaj gdzieś na jakimś forum zoologicznym czy czymś takim - albo w sklepie zoologicznym, albo u weterynarza, albo w zoo (jak u ciebie nie ma - to zadzwoń do jakiegoś) - ja bym próbowała wszystkiego.

Z tą zimą to ciężko będzie bo mieszkam w klimacie tropikalnym ... a nie wiem czy one też zimują czy nie jak temperatura nie spada zbyt nisko ?? Bo jak tak tzn jak zimują to może jak spać pójdą wziąć je i wynieść do jakiegoś zoo czy cuś ?? Dziękuje Ci bardzo na prawdę za odpowiedzi :*

Gość heidi lump
o kurwa jaka bestia