Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhgftyujnbvgft6yu

Wizyta w szpitalu po poludniu,beda pobierac mi krew,i co mam nic nie jesc???????

Polecane posty

Gość jhgftyujnbvgft6yu

Mam wizyte umwiona na 2gie usg i tam tez pobiora mi krew ,i to bedzie o godzinie 14.30... jak wy sobie radzicie? pprostu nic nie jescie od rana???

Ja jak szlam na badania krwi w czasie ciazy to zawsze bylam na czczo. Ale to zalezy w jakim kiernku pobierana jest krew. Trzeba bylo zapytac wczesniej. :)

Gość *kundziapka*
no wez przestan... jedz normalnie.... na pewno do wr nie musisz byc na czczo...

Gość jhgftyujnbvgft6yu
mam mieć pobieraną krew z łechechechtaczki, bo to ma być takie specjalne badanie, ale nie pamiętam, jak się nazywa

zasadniczo to tylko do cukru jest konieczne bycie na czczo do morfologi jest wskazane a do innych wogóle nie konieczne :)

mi w przychodni (a właściwie w prywatnym labolatorium diagnostycznym) powiedziano, że kobiety w ciąży nie muszą być na czczo (jest to raczej trudne biorąc pod uwagę apetyt ciężarnych oraz uczucie osłabienia bez jedzenia), zwłaszcza w porach popołudniowych. Powidziały, żeby odstep pomiędzy ostatnim posiłkiem a badaniem był conajmniej kilka godzin (3-4h) wtedy jedzenie zdąży się jakoś strawić i nie ma wiekszego wpływu na treść badania. Ja kilkakrotnie robiłam badania krwi po południu i nie byłam na czczo, powiedzmy że jadłam śniadanie o 9:00 a pobierali mi krew o 13:00 i wyniki były normalne.

no właśnie tylko do cukru trzeba być na czczo, a do morfologii jest zalecane, ale niekonieczne

Gość hgfdghjkl;./
up ;)