Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona-pozytywnie

Co porabiacie jak Wasz facet jest w pracy?

Polecane posty

Mam na myśli dziewczyny w ciąży. Niektóre nie pracują od samego początku, niektóre od polowy ciąży sa na L4, niektóre pod koniec....Tak czy inaczej...co porabiacie w domu podczas gdy wasz mąż/partner jest np. w pracy albo na delegacji? Wiadomo, że w ciąży człowiek jest nieco bardziej "koślawy" ;) , niektóre aktywności fizyczne odpadają, sprzątać codziennie też nie ma potrzeby... co porabiacie? pytam z ciekawości bo ja się nudzę jak mops :P

Gość j and j
zajmuje sie dziecmi, gotuje, piore, sprzatam, ogladam 13th street i polsat cafe, pisze na forach, czytam ksiazki, ogladam rzeczy dla maluszka na allegro

ale mam na myśli kobiety, dla których ta ciąża jest pierwszą i nie mają jeszcze innych dzieci (bo tu wiaodmo, że roboty zawsze jest sporo).

Gość j and j
tom pewnie to samo prócz zajmowania sie dziecmi :P

no ale co to znaczy to samo? Przeciez jak juz są jakies dzieci to się za nimi lata, spędza czas, gotuje, przebiera itd. to zajmuje mnóstwo czasu. Jak się jestem samemu w mieszkaniu to cóż mozna porabiac całymi dniami??? Ja już wszytskie mozliwe książki przeczytalam a zreszta przecież cały dzień się nie da....na kompie to samo, ile można siedzieć? Sprzątać posprzątane byle by zająć sobie czas też bez sensu, sąsiadki pracują, jak sie nie ma psa to na spacer tez za daleko sie nie pójdzie, jechac na miasto można raz, czy dwa, ale w sumie w ciąży nie jest lekko, po 2. szkoda wydawać kase, po 3. można raz czy dwa w tygodniu, w TV też nic nie ma jakieś powtórki z poprzedniego dnia.....co tu robić???? poradźcie bo zwariuję!! :P

do 22tc leżałam, więc nie mogłam sprzątać jak j and j, więc czytałam, siedziałam na kafe czy innych forach, oglądałam tv odkąd mogę chodzić, mąż pracuje w trybie od pon-pt poza domem a ja: sprzątam, gotuję, piorę, chodzę na basen, spaceruję łażę po sklepach, do pracy na ploty z szefową itp. za tydzień też zaczynam studia, więc dojdą zajęcia

jakoś nigdy mi się nie nudzi, a czas leci jak szalony :) a i oglądam seriale: chirurgów, gotowe na wszystko, tarę itp.- wczesniej studiowałam i pracowałam, więc nawet nie miałam pojęcia o ich istnieniu

ok, a jak ktoś ma juz wszystko wyprane i wyprasowane 6 razy, posprzątane, ugotowane (dla 2 osób to żadna filozofia), na basen nie może chodzić ani do nikogo na pogaduchy?? Przecież dni roboczych w tygodniu jest 5, nie da sie codziennie prać czy sprzątać bo nie ma takiej potrzeby skoro jest już wszystko zrobione. Ile mozna czytac i oglądać? Kilka godzin, a potem???

juz sie nawet za robótki ręczne wzielam, wyszywanie jakis wzorków, ale no tez ileż mozna?? Wszystko dla dziecka i siebie już mam gotowe, kupione, wyprane, lezy i czeka. Co tu robić??

jasne jasne ;)

no nie szybko mnie nudzi tylko ŻYWCEM nie mam co robić. Naprawdę, znajomi rodzina w pracy a juz mam wszytsko wysprzątane, ksiązki czytam ale nie cale dnie, seriale mnie jako tako nie intersują, zreszta w dzien i tka sa powtórki teog co bylo wieczorem... Myslalam, że ktoś cos podpowie co mozna CIEKAWEGO robić, poza sprzątaniem i gotowaniem.

Gość j and j
nie siedziałam na zwolnieniu i nadal nie siedzę. Nie pracuje :P Nic nie wyłudzam.

do "zlikwidować to w huj......" czlowieku odpieprz się. Akurat miałam ciąże zagrożoną i nie mogłam chodzic do pracy (a nawet w ogóle wstawac z łóżka) od samego początku ciąży, a ponieważ miałam umowę-zlecenie to nie mogłam i tak żadnego L4 dostać, zreszta nie ubolewam....Po co sie wtrącasz jak nie umiesz nic sensownego powiedzieć??

Gość Steella
zaskoczona-pozytywnie ake masz problem, wiesz? weź się jakoś dziewczyno ogarnij, po co zakładasz taki durny topik, nie umiesz sobie sama czasu zorganizować? czego oczekujesz, że napiszemy Ci co masz robić w domu? :O nudzi Ci się to się rozbierz i pilnuj ubrań :O

Gość droga zaskoczona-pozytywnie
mówi się, że inteligentni ludzie się nie nudzą :)

śpij ile wlezie :) a poza tym - świetną opcją są robótki ręczne :) ja sobie w wolnym czasie produkuję sweterki na zimę na drutach, beda jak znalazł, bo stare mnie nie obstaną, a na nowe mi szkoda pieniedzy na te kilka miesiecy :P tym bardziej ze to wszystko co w sklepach to moge sobie udziergac sama i ładniejsze wyjdzie :P szyje sobie równiez, tyle ze z szyciem trudniej dla debiutantki, bo na drutach zawsze mozesz spruc jak nei wyjdzie, a raz źle skrojone ciężko uratowac, wiec nie doradzam :) ale druty świetna rzecz!

Gość j and j
kup sobie puzzle :P zapisz się na jakieś zajęcia np szkolę rodzenia. zawsze to szybciej czas zleci. Moze udzielanie korepetycji? zaprojektuj pokój dla dziecka, albo kuchnię czy salon. wybierz się na tanie ciuchy, zapisz się na basen, idx na spacer do zoo póki pogoda ładna. Kup farbki, sztuczne kwiatki, wstążki, korek, papier czerpany i koperty i zrób zaproszenia na chrzciny :P

Gość mammmmmma
Nudnemu zawsze nudno! a do HUj** moj pracodawca placi mi najnizsza krajowa od 3 lat, nigdy nie poszlam na zwolnienia (nawet jak zemdlalam w pracy i mialam zapalenie oskrzeli) a ze teraz 1 m-c poplaci to uwazam, ze uczciwie i nic mu sie nie stanie! (zus placic nie bedzie zbyt dlugo (1-2 tyg) poza tym pajacu z moich a nie Twoich skladek!

Gość a ja.....
zaskoczona-pozytywnie wszystko cię nudzi? biedny ten twój chłop. Pewnie wraca i nie odstępujesz go na krok zlikwidować to w huj...... a ty to może do psychologa idź :D :D :D masz wielkie kompleksy

Gość dwie strony medalu
Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to też uważam,że przechodzenie na L4 jest zwykłym wygodnictwem i nie powinno się ich wydawać ot tak sobie.

kurcze, ludzie, zrozumcie. Jestem w zaawansowanej ciąży, żadnego zusu nie naciągam, wszystko co moge to robię, ale raz- jest juz ciężko i nie wszystko sie da, a dwa-już wszystkie mozliwe czynności dla zabicia nudy mam opanowane. Poszukuje jakis nowyh inspiracji, tak ciężko to zrozumieć?? Dlaczego wyjeżdżacie od razu z jakimś niby brakiem inteligencji? czy pilnowaniem ubrań? Jak nie macie żadnych ciekawych propozycji, to nie wchodzćie, tak trudno to zakapować/ :o

Gość Dominisssssiaaaa
ok rozumiem,ze mozna na glowe dostac tak siedziec 24h w domu...Ale przeciez zawsze mozesz wyjsc na spacer -dotlenic sie 2-3 h codziennie i juz jakos inaczej jest...Poza tym obiad gotuje sie codziennie wiec to tez zajmuje chwilke,zawsze mozesz pojechac do rodziny...Albo zaczac jakis kurs robic? Chyba z Toba lepiej jak mozesz sie jakos ruszac ...Jakies kursy itd fajnie mogly by Ci zapelnic wolny czas.

Gość Steella
przecież pilnowanie ubrań to ciekawe zajęcie...nie podoba Ci się? :D taka praktyka przed późniejszym pilnowaniem dzidziusia

Gość dobra rada dziś dla Ciebie
zostań prostytutką jeśli Ci się nudzi masz chote wolną, zawsze pare groszy zarobisz

Gość mujhgbhjuygfcxazdfghjkl
maz pracuje od 4 rano do 12, wiec ja sie długo nie nudze, spie tak do 8/9 wstaje myje sie ubieram, i potem znow leze bo lekarz kazal jak najwiecej lezec odpoczywac: czytam ksiązki ogladam filmy siedze na necie ucze sie francuskiego i angielski sobie podszkalam robie na drutach dla malego sweterki i dla siebie tez bardzo to mnie relaksuje,