Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tweety85

slub a utrata pracy... pomozcie

Polecane posty

sluchajcie planujemy slub na 2011 i juz mamy wszystko zarezerwowane i oplacone zaliczki - a tu moj przyszly stracil prace i co najgorsze nie moze od paru miesiecy nic znalezc a ja tez moge lada chwila zostac bez pracy , ktora i tak jest slabo platna.. co robic ? byl ktos w takiej sytuacji? planowalismy wynajac mieszkanie a w takiej sytuacji jak nic nie znajdziemy (praca) to musielibysmy zamieszkac z tesciami w 2 pokojowym mieszkaniu. Powiedzcie mi co robic.. bardzo nie chce mieszkac z tesciami z tego wzgledu , ze wiem ze sie popierniczy potem , zero swobody . martwie się... bo nawet nie wiem co z kasą na wesele - najwyzej wezmiemy kredyt itp . Ale mysle czy sie nie wstrzymac i poczekac na lepsze czasy. Czy ktos mial podobną trudna sytuacj

Gość chora jesteś czy co?
Kto ci da kredyt jak oboje będziecie bez pracy? poza tym to już szczyt niedojrzałości - bez pracy i jeszcze myśli o kredycie. Tak chcesz zaczynać nowe życie? Jak chcecie wziąć ślub to weźcie cichy i skromny i darujce sobie imprezy z pompą. Chyba że zależy wam bardzij na pokazówce i zebraniu kasy od gości - ale pamiętaj, ze i tak będziesz musiała ją oddać bankowi, albo innemu providentowi...

wiem , ale nagorsze jest to , ze w chwili gdy placilismy zaliczki i ustalalismy liczbe gosci mielismy pieniadze i prace. to bylo pol roku temu. teraz nie mozemy zmienic liczby gosci

Gość chora jesteś czy co?
No to dziwnie, bo ja podawałam liczbę gości dwa tygodnie przed weselem. Ale ok, może w każdym miejscu jest inaczej. Teraz macie nauczkę, że w życiu trzeba być przygotowanym na różne sytuację i najlepiej mieć jakieś oszczędności, w wysokości minimum półrocznych wydatków na życie...

mielismy oszczednosci. ja mam je nadal , ale on je musial ewykorzystac przez te miesiace bezrobocia ( a bylo ich troche) w chwili podpisania umowy w restauracji musiala byc okreslona minimalna liczba osob. ok na wesele jakas kasa bedzie ale co potem ??? chodzi mi o to ze boje sie ze nie znajdzoemy zadnej pracy i bedziemy musieli mieszkac z tesciami i wtedy co na koszt tesciow ? nie chce tego, to tylko moje czarnowidztwo. moze bedzie lepiej