Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dotus1990

kto usuwał pieprzyk?

Polecane posty

byłam dziś u dermatologa,bolał mnie pieprzyk na twarzy,zrobił się twardy i spuchł mi,lekarka stwierdziła że zrobiło się zapalenie,mam je wyleczyć i najlepiej usunąć go. Mam przyjść po skierowania i zrobi mi to chirurg w szpitalu,mam pytanie zostanie mi blizna?czy to może być coś poważnego,lekarka powiedziała że taki akurat pieprzyk to nie jest nic poważnego ale jednak mówi żeby usunąć,trochę się boję.

Gość ostatnio dermatolog
Usunął mi kilka pieprzyków na raz, blizny są ale można je potraktować cepanem (maść w aptece na blizny). Wielkość blisny zależy od wielkości pieprzyka. Dermatolog usuwał mi to laserem, a jak chirurgicznie to nacięcie chyba jest większe i głębsze więc i blizna większa.

Gość asdfg
miałam niedawno usuwane znamie bo wlasnie tez sie zrobil stan zapalny.Mialam założonych kilka szwów i goi sie świetnie.Ztym że to posladek wiec nie widać.

Gość ostatnio dermatolog
Zapłaciłam 160 zł, usunęła mi 12 punktów, z czego największy, taki kalafiorowaty, miał ok 1,3 cm średnicy

Gość reteterfvfv
dotus1990 Usuwałam pieprzyk u onkologa prywatnie. Nie ma znaczenia czy prywatnie czy na NFZ. Wszystko zależy od wielkości i metody usuwania. Ja miałam wycinany i mam bliznę ok. 2cm taką podłużną. Moja siostra miała wymrażany ciekłym azotem i ma tylko małe kółeczko. Ja robiłam prywatnie a ona na NFZ, i jej blizna jest ładniejsza. Płaciłam 180zł.