Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FHBARYTJNZFNHXY

Co mi jest ? ? ?

Polecane posty

Gość FHBARYTJNZFNHXY

Ostatnio jestem bardzo wrażliwa na zapachy... Gdy coś nieprzyjemnie pachnie od razu mnie dławi i zbiera na wymioty... Ostatnio miałam tak w sklepie gdy poczułam zapach świeżego pieczywa... Oprócz tego prawie codziennie jest mi niedobrze gdy zaczynam coś jeść i ogólnie czuję się dziwnie... Ciągle czuję zmęczenie... Nawet rano gdy wstanę z łóżka...

Gość to cionsza
:D

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Tak... Mam chłopaka z którym sypiam... Jednak tydzień temu skończył mi się okres... Współżyliśmy też w czwartek ale te objawy już miałam wcześniej....

Gość jestes w ciazy

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Miałam okres... i pomimo tego mogę byc w ciąży...??

Gość adkjvndfAHF
lepiej zrób test ciążowy bo rzeczywiscie te objawy które opisujesz mogą świadczyc o ciąży

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Ale nie wymiotowałam ani raz... Po prostu zbierało mi się na wymioty... i ten okres... Zrobię test ale dopiero w poniedziałek...

Gość nataalkaaa
Ja też się tak czuję. Ale w ciąży nie jestem. Zmieniałam niedawno tabletki i chyba mają takie paskudne skutki uboczne.

Gość FHBARYTJNZFNHXY
ja nie przyjmuję żadnych leków... czasami tylko tabletki przeciwbólowe...

Gość jakaja2486
mogą to byc obkawy ciazy ale nie muszą. podobne objawy ma migrena; nadwrazliwośc na zapachy, mdłości, ale poza tym wystąpił by zapewne ból głowy. a z drugiej strony niegnie nie jest napisane ze w ciazy musisz wymiotowac. zazwyczaj kobiety czują tylko ze im jest niedobrze: to są własnie mdłości. podziwiam cie ze wytrzymasz do poniedziałku ja bym chyba nie dała rady zastanawiać sie cały weekend

Gość FHBARYTJNZFNHXY
ja nie mogę być w ciąży...:( jestem w klasie maturalnej...:( Test zrobię dopiero w poniedziałek ponieważ mieszkam w małym miasteczku w którym wszyscy siebie znają... I głupio m iść do apteki po test ciążowy..

Jak miałaś normalny okres to raczej mało prawdopodobne, że jesteś w ciąży. Ale dla wszystkiego lepiej sprawdzić. Natomiast jeśli nie ciąża, to idź do lekarza rodzinnego i opisz objawy, skieruje Cię do odpowiednich specjalistów i na badania.

ja mam takie same objawy i sadze ze to choroba wrzodowa sie odzywa:-( w ciazy nie jestem na 100%..po jedzeniu odbija Ci sie dosyc nieprzyjemnie?

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Był normalny... Trwał 6 dni... i strasznie bolał mnie brzuch... Niedawno (jakiś 1,5 miesiąca temu) byłam u lekarza... i miałam robione wszystkie podstawowe badania... Powiedział że jestem zdrowa jak ryba...

Gość jakaja2486
skoro nie przeiwdujsz ciąży to pomyśl na przyszłość o jakimś sensownym zabezpieczeniu. jezeli nie chcesz brac tabletek anty które jednak sa najskuteczniejsze to zawsze pamiętajcie o prezerwatywach i jakims jeszcze środku np. krem czy pianka plemnikobójcza. mam nadzieje, że jednak okaże sie że to nie ciąża, ale pomyśl o tym na przyszłość. a okres miałaś normlany?? w terminie?? nie był bardziej skąpy niz poprzednie??

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Po jedzeniu odbija mi się całkiem normalnie:) chociaż ostatnio bardzo mało jem.. Jakoś nie mam apetytu..

no ja tez nie mam..ale boli mnie zoladek jak jest pusty..jak zjem to mi sie odbija..a to wlasnie nastepny objaw problemow z zoladkiem..mialas jakies stresy?

Gość FHBARYTJNZFNHXY
i jeszcze jedna rzecz... ciągle chce mi się spać... Oczy praktycznie same mi się zamykają... Co do okresu to było tak... przez 2 dni był obfity i przy tym strasznie bolał mnie brzuch... musiałam brać Ketonal:( poźniej tylko śladowe ilości krwi...

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Stresów to raczej nie miałam:)

Moim zdaniem powinnaś zrobić jak najszybciej test, żeby wykluczyć ciążę i iść do lekarza. Nikt tu nic innego nie wymyśli. Jak sama nie chcesz kupować testu, to poproś kogoś zaufanego.

Gość oooooooooooki%
Ty ja Ty, ale kumpel ma fajnego pindola :)

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Porozmawiam z chłopakiem:) On może kupi.... Kiedyś już myślałam że jestem w ciąży... okres spóźnił mi się 2 tygodnie... Ale robiłam testy i wciąż wychodził negatywny...

cos Ci wkleilam: Należy pamiętać, że nierzadko choroba wrzodowa nie daje żadnych dolegliwości. Jej istnienie sygnalizuje wtedy dopiero wystąpienie powikłania choroby. Inne dolegliwości (nudności, wymioty, odbijania, brak łaknienia, zgaga, niesmak w ustach, chudnięcie) również mogą być związane z obecnością choroby wrzodowej, ale nie są charakterystyczne wyłącznie dla niej. Nazywane są one objawami dyspeptycznymi (p. dyspepsja). nie stawiam na ciaze u Ciebie..mozliwe ze zarazilas sie bakteria helicobakterpyroli..poczytaj w google:-)

Gość jakaja2486
sennośc tez może być objawem ciąży - upewnij sie prosze Cie:)

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Aż zaczynam się bac... Nie wiem czy ma to związek z tym ale mam jakąś grzybicę w pochwie... Stosuję Clotrimazolum ale nie bardzo pomaga...:( Miałam to już kiedyś i po 1,5 tygodnia przeszło... Oprócz tego 3 razy miałam zapalenie pęcherza... Ciągle mi to wraca...Przyjmowałam silne antybiotyki....

Bo nie wyleczona do końca grzybica zawsze będzie wracała. Poza tym partner może być chory, a nie mieć objawów. I wciąż Ciebie zarażać dlatego musi być leczony razem z Tobą. Swoją drogą skutkiem ubocznym przyjmowania antybiotyku może być właście grzybica.

Gość jakaja2486
jakbyś przeczytała ulotke clotrimazolum wiedziałabyś że nudności wymioty należą do skutków ubocznych... jeżeli nadal go stosujesz to idź do lekarza niech ci da cos innego. a poza tym może masz znowu zapalenie pęcherza. ono lubi nawracam a pamiętam kiedyś swoje. nie czułam zadnych dolegliwosci przy oddawaniu moczu, a rzygalam jak kot miała temperature i ogolnie źle sie czułam.

Gość FHBARYTJNZFNHXY
Ale nudności miałam już przed stosowanie Clotrimazolum... Zapalenie pęcherze miałam wyleczone do końca... Przyjmowałam tabletki przez 1,5 misiąca... a na końcu miałam robione badania... - więc zostało wyleczone do końca...