Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sócz

Jestem blada i dobrze mi z tym!!

Polecane posty

Z tego co zauważyłam faceci wolą opalone laski. Zawsze mi to przeszkadzało, że z natury jestem blada :O Słyszałam rownież docinki na temat mojej bladości, bardzo nie miłe typu 'blada dupa' Próbowałam się zawsze 'przyciemnić' na twarzy tzn. ciemniejsze pudry (wyglądało to fatalnie- efekt maski, kontrast pomiedzy twarza a szyją buuu :/ ). Następnie myślałam ze wybawienie znajdę w samoopalaczach... myliłam się. Efekt był dość ładny ale utrzymywał się przez góra 3 dni... nie chciało mi się powtarzać tego zabiegu tak często i na dodatek ten smród mnie przerażał, czasem pojawiały się tez smugi. Skończyłam z tym. Latem próbowałam opalić twarz... wychodziłam na słonce bez filtrów nawet żeby nabrać trochę opalenizny. Z kremem czy bez efekt był ten sam- zamiast opalenia lekkie zaczerwienienie głownie na poilczkach i nosie znikające następnego dnia. Ciało udało mi się ładnie opalić, może nie mocno ale opalenizna była. Twarz nadal blada. Teraz kiedy slońce juz sie tak czesto nie pojawia moja opalenizna z ciała rowniez znikła :/ ale teraz przynajmniej pasuje do twarzy. Na solarium się chyba nie odważe wybrać (starzenie się skóry itp) wolę nie ryzykować. Dlatego zaakceptowałam moją bladośc. Mam ciemne włosy i ciemną oprawę oczu a także naturalnie wyraziste malinowe usta. Z taką urodą przypominam królewnę śnieżkę. I gówno mnie obchodzi że ktoś mi powie że jestem zbyt blada! Nic na to juz nie poradzę. A czy wy uwazacie że bladość jest brzydka???

Gość też jestem blada i dobrze mi z
tym :) w dupie mam co wolą faceci, ja sie solarzyć z tego powodu nie będę,

Gość Bladencjaaa
Ze mnie się śmieją, że wyglądam jak córka personalnego z młyna hi, hi :) wołają : anemiczka itp. ale dzięki temu mając trzydziestkę na karku wyglądam młodziej nieraz musze pokazac odwód bo ludzie nie wierzą. Nigdy nie pójdę do solarium, nie chcę wyglądać jak niedomyta. Kiedyś pewien chłopak walnął mi komplement, że taka cera pergaminowa była spotykana u arystokratek i żebym się nie przejmowała docinkami bo podoba mu się moja alabastrowa skóra. Wtedy nabrałam pewności. Założycielko tematu - ksywa Blada Doopa to fajna indiańska ksywa. Ja tam nie narzekam. Pozdro dla bladolicych. PS. Jak pojawiła się fala " Zmierzchu itp. To się przekomarzałam, że wreszcie jestem na topie a bladość swą zawdzięczam hektolitrom cennych płynów sączonych z niewinnych prawiczków buhahahaha :) :)

Gość Bladencjaaa
Moja koleżanka bez przerwy chodzi na solarium. Jest ode mnie młodsza ale wygląda koszmarnie, do tego ciemne smokey eyes i fluid pomarańczowy. Ja będąc mężczyzną kazałabym się jej najpierw wyszorować pastą BHP zanim dojdzie do bliższych kontaktów. Moją idolką jest Miranda Kerr, właśnie taka naturalna twarz baby-doll, myślę, że mega zadbana i zdrowa cera, piękne gęste włosy, ładny chód to kapitał a nie bazarkowy kicz.

Gość ErgoSum_
Popieram ! Dawniej bladość była marzeniem wielu arystokratek, to dla nich była zarezerwowana jasna cera, w odróżnieniu od plebsu, który kojarzony był raczej z ciemną karnacją. Do dzisiaj w niektórych kulturach, bodajże w Japonii, jasna cera jest faworyzowana jako ta piękniejsza, szlachetniejsza, podczas gdy ta druga uważana jest za wulgarną. Sama też mam bardzo jasną cerę, nigdy nie lubiłam słońca, a solarium omijam szerokim łukiem. Nieraz słyszałam o sobie teksty typu "córka młynarza", "topielica" itp., ale nie biorę sobie ich do serca. Fakt, nie spodobałam się z tą cerą pewnemu mężczyźnie, który woli raczej południowy typ urody, lecz taka jest prawda, że wszystkim nie dogodzisz :)

Gość ErgoSum_
Mnie urzeka Lily Cole, taka niewinna uroda.

Gość Bladencjaaa
Ergo Sum_ Myślę, że nie powinnaś się przejmować. Najważniejsze to podobać się sobie. Jeden Cię wyśmieje a dziesięciu będzie wzdychać pod oknem i brzędkolić na mandolinie aż pofruną doniczki z parapetów. To dobrze, że jesteśmy różnymi czekoladkami w pudełku, dzięki temu mężczyźni mogą wybrać coś dla siebie. Gdybyśmy wszystkie były takie same świat byłby nudny. Ja nie chcę się opalać, nie chce mieć zmarszczek, raka skóry, przebarwień itp Dobrze mi z moją skórną tabularasą

Gość bladziuchna
Kolega kiedys mi powiedział,że Jacyków zapłakał by się nad moją bladością:) Jeszcze górna część mego ciała jest w miare, ale nogi są białe!! Solarium odpada bo mam tam ataki klaustrofobi, jak posiedzę dłużej na słoncu to mój nos wyglada jak bym przez pół życia spożywała dentaurat:) no cóz nie wszyscy mogą byc opaleni..

Gość Bladencjaaa
Lily jest zjawiskowa !. I te włosy.

Gość Bladencjaaa
Bladziuchna ja jak wypije lampkę wina to dostaje takich rumieńców jakbym przez tydzień non stop sączyła Chateau De Jabol rocznik bieżący.

Gość ErgoSum_
Cieszę się z tego :) Ja też lubię swoją alabastrową cerę, mimo, że do tejm pory spotykałam facetów, którzy woleli dziewczyny u urodzie Hiszpanek i Włoszech.

Gość ErgoSum_
o urodzie' - ech, te literówki :)

Gość ja mam najgorzej... cieszcie
sie ze nie macie jak ja.. ja jestem biala jak sciana a na dodatek mam pelno piegow :( nie wyglada to ladnie.. chcialabym miec blada i czysta twarz... te piegi strasznie mnie oszpecaja :(

Gość Bladencjaaa
Ergo Sum_ A Włosi i Hiszpanie patrzą wygłodniali na kobiety o słowiańskiej urodzie bo swoich czarnulek mają dość pod nosem :)

Gość Bladencjaaa
Ktoś kiedyś powiedział, ze Dziewczyna bez piegów jest jak niebo bez gwiazd.................

Gość ErgoSum_
Tak, podobno słowiańskie niewiasty mają niezłe rwanie w Hiszpanii :) Sama jednak nie gustuję w tamtejszych mężczyznach, bo podobnie jak u kobiet, bladość cenię sobie również u mężczyzn. Piegi akurat są super :) Przynajmniej ja tak myślę o swoich.

Gość Bladencjaaa
foka88 a pomysl , że u takich bladziątek, piersi są niczym skąpane w mleku pączki nieśmiałej róży i nikt ich wcześniej przed Tobą nie muskał, nawet słońce ;)

Gość henryk VIII
mmmmmm ja tez nie pogardze bieluchem

Gość Bladencjaaa
Wiesz Sócz słońce nie jest złe, ma zbawienny wpływ na nasza skórę w związku z witaminą D. Ale robienie się na teflon to już przesada. Pewnie dlatego te dzidzie chodzą w białych kozaczkach, białych tipsach i białym futerku, żeby być widocznymi po zmroku np. dla kierowców.

Gość pastafarianka raktywacja
widze że nie tylko ja nie mogesie opalić. BLADZI ŁĄCZMY SIĘ! w dodatku mam mysie włosy i jasnoróżowe usta, wyglądam jak troop

Gość Bladencjaaa
ja też mam mysie włosy i różowe usta

Gość boluś und loluś
blade jest piękne i seksowne!

Gość boluś und loluś
naturalne blondynki czy też te przemieszane muszą być blade, bo to im do cery najlepiej pasuje!

nie każdemu jest ładnie z opalenizną. Mam blada skórę i tylko dwa razy ktoś ją skrytykował-Turek i hot-laska strzaskana na heban

Gość Bladencjaaa
Ja jak byłam mała to przebywając w okolicach wody spiekałam się jak prosiak, na różowo a potem wszystko schodziło płatami.