Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noi co tam?

Gdzie nie popatrzę tam nowy dom

Polecane posty

Gość noi co tam?

Tak ostatnio obserwiję znaczny wzrost budownictwa jednorodzinnego. Dosławnie na każdym małym skrawku cos nowego sie buduje. Skad ludzie maja kasę skoro sama wiem że cięzko uzyskac kredyt hipoteczny .W końcu go znalazłam ale byłam chyba dosłownie w kazdym mozliwym banku :(

Gość wiesz co, ja tez tego nie wiem
co rusz, to nowa chałupa. a najgorsze jest to, ze pracuję w ośrodku pomocy społecznej i wiem, że te domy budują ludzie, którzy mają prawo do zasiłków rodzinnych, a kryterium tam jest 504 zł na osobę, czyli na miesiąc w trzyosobowej rodzinie nie przekracza 1500 zł. i tacy budują. i z czego te domy?

Gość noi co tam?
a taka bieda w Polsce nie ?

no właśnie, bieda, gdzie nie pójdziesz, kogo nie spotkać, to żale, a to pracy nie ma, a to mało płacą, a tu chałupa za chałupą się buduje i gdzie ta bieda?

Gość bober mnie wkurrwia
Ja też się nad tym zastanawiałam na ulicy obok mojej,z dala od ulicy normalnie jakieś małe willowe osiedle powstało jak grzyby po deszczu.Nie mam pojęcia skąd ludzie mają tyle kasy,może kredyty czy jak? A ja co 30 lat na karku i nadal z rodzicami :(

Gość basik_basik
to dlaczego urzędnicy nie zainteresują się skąd ludzie mają na to kasę? Przecież wydaje mi się że jak jest nielegalne źródło dochodu i widać to gołym okiem, to można chyba coś z tym zrobić i pozabierać ludziom te zasiłki i dobrze by było gdyby takie instytucje współpracowału z urzędami skarbowymi! Takie jest moje zdanie!!!

Gość noi co tam?
Nie żeby mnie to wkurzało czy coś. Bo nawet sie cieszę że sie ludziom dobrze powodzi i maja gdzie mieszkać ! A może sa tez zmuszeni bo prawie wcale bloki sie nie buduje teraz.No nie mówie o wiekszych miastach takich jak wawa oczywiscie.

czy urzędnicy coś mogą? uwierz mi, ze taki szary urzędnik jak ja to może najwyżej po nosie się podrapać

też uważam to za wysoce niesprawiedliwe. ludzie przedstawiają zaświadczenia o dochodach z urzędu skarbowego, co opodatkowane, to tam jest przecież

Gość noi co tam?
Ale mnie wogóle o to nie chodziło tylko widze wielki BUM na domki jednorodzinne !!!! A do tej pory tego nie było.

Gość noi co tam?
A jak jest praca to wola siedzieć w domu bo za takie pieniadze nie pójda !!!

Gość basik_basik
wiem że to nie wina urzędników, tylko naszych głupich przepisów, ale chyba wszyscy mi przyznają rację, że na pewno było by więcej kasy dla naprawdę potrzebujących jakby nie ci ludzie co wyłudzają kase.

nie powinno by kasy dla potrzebujących, powinna by dla nich praca