Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelkka

czy wasze dzieci raczkowały?

Polecane posty

Gość adelkka

dziekuje za odpowiedzi;) zwracam uwage ze pytam czy nie raczkowały wiec jesli ktos chciałby napisac "moja raczkowała jak miała 2 miesiące":P to nie ten temat;)

Gość madzianka123
moja mam mówiła że ja z siostrą odrazu poszłyśmy na nogi bez raczkowania

Gość skrzydelka z kurczoka
1 nie 2 tak

Gość mama sama w domu...
tak dość długo.

Gość lalalalalal
obaj moi chłopcy nie raczkowali.pediatra mówił że poprost niektóre dzieci omoijają ten etap

Gość dziewczyna anielska
moje 2 gady Tak

Gość jkjhh
moja raczkuje, ma 11miesięcy skończone, raczkowanie jest bardzo ważne, ponieważ po przez raczkowanie lewa półkula mózgu się rozwija lepiej przez co dziecko lepiej się uczy, zapamiętuje, łatwiej przyswaja wiedzę, jest to udowodnione. autorko zachęcaj dziecko ro raczkowania.

Gość mama sama w domu
trzeba zachęcać dzieciaki do raczkowania jak się nie chce mieć głąbów to fakt dzieci nie raczkujące są głupsze i duuużo gorzej się uczą

MOj synek raczkowal od 8 miesiaca. Hmm powiem wam ze moze i prawda bo moj brat nie raczkowal ja raczkowalam no i ja sie lepiej uczulam lepsza pamiec mam od niego nie wiem czy to prawda czy zbieg okolicznosci

ta od 2 miesiąca-dobry żart :P mój raczkował i nadal to robi,chodzenie wolno mu wychodzi,bo po kilka kroczków robi więc by szybciej się poruszać to na czworaka lata :)

ta od 2 miesiąca-dobry żart :P mój raczkował i nadal to robi,chodzenie wolno mu wychodzi,bo po kilka kroczków robi więc by szybciej się poruszać to na czworaka lata :)

Gość stara przemądrzała
Moja nie raczkowała i nie pełzała. W ogóle jej to nie pasowało, podobnie jak leżenie na brzuchu. Za to w wieku 11 miesiecy zaczęła sprawnie chodzic. I wcale nie jest głupsza od raczkujących, a od niektórych to pewnie nawet mądrzejsza;))) Właśnie skończyła studia rok wcześniej niz rówieśnicy i robi doktorat. Więc jeśli twoje dziecko nie raczkuje, to nie daj sie przestraszyć.

Gość stara przemądrzała
Moja nie raczkowała i nie pełzała. W ogóle jej to nie pasowało, podobnie jak leżenie na brzuchu. Za to w wieku 11 miesiecy zaczęła sprawnie chodzic. I wcale nie jest głupsza od raczkujących, a od niektórych to pewnie nawet mądrzejsza;))) Właśnie skończyła studia rok wcześniej niz rówieśnicy i robi doktorat. Więc jeśli twoje dziecko nie raczkuje, to nie daj sie przestraszyć.

Gość moja corka nie raczkowala
Zreszta moja mama mowi, ze ja tez nigdy nie raczkowalam ;)

Gość jjjjjjjjj
nie raczkowała, od razu poszła;)

Gość raczkuje i raczkuje
moja raczkuje dalej choc ma juz rok tzn jak ma sie czego przytrzymac to idzie a jak nie to na kolana i raczkuje ale nie wierzcie w te bzdury z inteligencja bo to nie prawda ja nie raczkowalam wogole, od razu na nogach, a uczylam sie najlepiej z rodzenstwa za to czytalam ze raczkowanie pozytywnie wplywa na kregoslup, szczegolow nie pamietam poza tym niektore dzieci zamiast raczkowania jezdza na pupie lub pelzaja, wazne jest by dazyly do poruszania sie, przemieszczania a w jaki sposob to juz dziecko wybiera i nie ma sensu nic na sile robic

Gość aaswew
do " mama sama w domu" głupie to są niektóre matki.... jak można powiedzieć o czyimś dziecku, że jest głupie.... chyba ci na mózg padło od tego siedzenia w domu kuro domowa