Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyaNgilikc

w szkołach język angielski nie powinien być obowiązkowy

Polecane posty

Gość młodzież XXI wieku
widać co internet robi z człowiekiem....... haha no ja też się urodziłem ze znajomościa 7 jezykow i wcale nie musialem sie ich uczyc to tak samo juz umialem w momencie narodzin :D

Gość antyaNgilikc
nieuk nieuk nie ma nic wspólnego z nauką ? niewiedziałam że jeżyki obce od tak przychodzą do człowieka w stopniu biegłym , że nie trzeba się ich uczyć...... dla kraju najważniejszy powinien być rozwój nauki, dla kraju który stwarza problem w postaci niepotrzebnego obowiązkowego języka obcego, zabierającego czas na naukę naprawdę ważnych przedmiotów

Gość zapraszam na lekcję
języka obcego do gimnazjum. Takich miernot jest więcej

Gość młodzież XXI wieku
a tak na serio gdzie się nie obejrzysz, jak będziesz szukała pracy to zobaczysz anonse z wytłuszczonym ( znajomosc jezyka angielskiego w stopniu.....) nawet w sklepie obuwniczym ostatnio taki widzialem

Gość antyaNgilikc
angoli nienawidzisz Siednij se na tyłku i sie poucz. Nie jęcz. Każdy jest sie w stanie nauczyć j. obcego. Nawet w szkołach specjalnych go uczą (lekko upośl.) nie mam problemów z tym przedmiotem, ale fakt że jest obowiązkowy jest absurdalny

Gość młodzież XXI wieku
naprawdę ważnych przedmiotów dla ciebie ten wazny przedmiot to pewnie wf :D

Gość antyaNgilikc
młodzież XXI wieku naprawdę ważnych przedmiotów dla ciebie ten wazny przedmiot to pewnie wf w-f w liceum też jest niepotrzebny (ale to już inna kwestia) dla mnie ważne przedmioty to: przede wszystkim polski, historia, matematyka, chemia

Gość hjgfds
wszystkie przedmioty są potrzebne, nawet wf czy zajęcia artystyczne. Tylko leniom uczyć się nie chce

Gość do nowobogackie
to że są wszędzie anonse w języku angielskim świadczy tylko o stopniu zniewolniczenia tego kraju nie dbającego o swoja godność, ani nawet nie trzymającego się aktów prawnych (ustawa o języku polskim) Polska jest typowym postkolonialnym krajem, zakompleksioną papugą narodów zachodu, rezerwuarem taniej siły roboczej i obiecującym rynkiem zbytu Możebyście w końcu się opamiętali,przebudzili z tego letargu.....

Gość antyaNgilikc
kiedyś język obcy był, bo musiał być (komunizm), dzisiaj jesteśmy niby wolnym krajem a języki obce nadal są OBOWIĄZKOWE

Gość antyaNgilikc
do nowobogackie-lepiej nie można tego ująć, brawo hjgfds wszystkie przedmioty są potrzebne, nawet wf czy zajęcia artystyczne. Tylko leniom uczyć się nie chce język angielski jest potrzebny, ale tym którzy chcą się go uczyć jeśli uważasz że my, polacy MUSIMY znać ten język to gratuluje poczucia wartości narodowej

Gość młodzież XXI wieku
ja osobiście nie lubię barier językowych jak wyjeżdzam ( nie za praca bo zaraz bedzie taki zarzut a rekreacyjnie )

Gość antyaNgilikc
młodzież XXI wieku ja osobiście nie lubię barier językowych jak wyjeżdzam ( nie za praca bo zaraz bedzie taki zarzut a rekreacyjnie ) a kto broni ci uczyć się języka?

Gość a ja się przyznaję
moje poczucie godności narodowej jest minimalne........ ten kraj i tak niczego nam nie da nawet jak bedziemy miec 15 doktoratow i 20 jezykow obcych w rekawie..... tyle na ten temat

Gość młodzież XXI wieku
czy mi ktos zabroni czy tez nie i tak bede sie uczyl kolejnego.....bo to lubie bo spelniam swoje ambicje m, jednak patrzac na sytuacje w kraju gdzie wszedzie wymagany jest jezyk obcy wspolczuje ludziom ktorzy nie chca sie uczyc bo sie nie chce , a mogli by tym polepszyc swoj status materialny w tym biednym kraju

Gość do nowobogackie
teraz jesteśmy wolnym krajem? teraz jesteśmy zniewoleni, tyle że perfidnie zniewoleni wszelkimi technikami manipulacji Wcześniej każdy głąb wiedział że jest jakby pod zaborem, dzisiaj czy to głąb czy wykształciuch temu przyklaskuje (bo nie rozumie, za ciemny jest) dlaczego anonse w języku angielskim w Polsce, czy to jest poważne traktowanie?? przecież ten inwestorzyna z zagranicy i tak nie ma wyjścia, musi w Polsce zainwestować bo inwestując na swoim krajowym rynku nie miałby żadnej przewagi konkurencyjnej (za droga tzw. siła robocza) to nie chce się głąbowi nawet ogłoszenia przetłumaczyć, ma nasz polski język za śmieć, brud, syf bo jest to język niewolnika a ta angielska nowomowa w korporacjach: i smieszno i strasznio

Gość antyaNgilikc
kraj owszem jest zjebany, ale kulkuta polska i polskość ogólnie to to o co powinniśmy dbać jako polacy

Gość młodzież XXI wieku
to sobie o to dbaj , wielka patriotka sie znalazla jak 3/4 naszego narodu

Gość porszaaaak
no a za pare lat sie obudzi z reka w nocniku i z rozpaczu ze nie ma co jesc ucieknie do kraju wroga i bedzie siedziala na zlewie

Gość antyaNgilikc
jeśli nie dbasz i nie czujesz się polakiem to już wiadomo z kąd te twoje poglądy

Gość do nowobogackie
do młodzież XXI wieku

Gość młodzież XXI wieku
w pewnym stopniu czuję się Polakiem ( z dużej litery kochana patriotko :D ) ale w Polsce nie idzie nic z postępem wręcz przeciwnie więc nie mam co się dumnie odnosić do tego co mam w swoim kraju

Gość angoli nienawidzisz
a patriotów to najlepiej po meczach widać. Z flagami i nachlanych

Gość durna dziewczynko
po co teraz tracisz swoj cenny czas na siedzenie na kafe zamiast się uczyć swoich ważnych przedmiotów ? Jeżeli nauka języka jest stratą czasu dla Ciebie bo nie wystarcza Ci go na te ważne przedmioty , to po cholere zbijasz bąki na kafe i piszesz te swoje maślane wywody ? Do książek!!!!!

Gość antyaNgilikc
jeśli uwarzasz takich ludzi za partiotów(choć w pewnym sensie są) to radze przeczytać definicje słowa: PATRIOTYZM

Gość Maryśka88
a ja się cieszę , że się uczę języków......i nie jest to dla mnie stratą czasu. Autorka nie chce się uczyć to trudno po co ciągnąć temat zresztą co nas to interesuje , że ona pani ''x'' nie lubi języków obcych no proszę Was......

Gość ograniczenie myślowe
autorki nie pozwoliło jej zrozumieć ironii

Gość antyaNgilikc
durna dziewczyna, tajny współpracowniku zdrajców, bądź też komopolitko, jak kto woli (bez różnicy) nie bulwersuj się tak

Gość angoli nienawidzisz
ty mnie nie ucz co to jest patriotyzm To ty nie ucząc sie języków obcych nie dbasz o interes swojego kraju