Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeee o pomocc

po jakim czasie wsadzają do pierdla ???

Polecane posty

Gość proszeee o pomocc

opiszę sprawę krótko - jest taka sytuacja, że osoba mająca wyrok w tzw. 'zawiasach' często potem popełniała te same wykroczenie za które dostała zawiasy, więc kurator sądowy założył jej sprawę i wiadome jest, że na tej sprawie ta osoba zostanie skazana na odsiadkę w więzieniu (już wcześniej miała siedzieć, ale sędzia dał jej ostatnią szansę) i tu mam pytanie: po jakim czasie wsadzają? odrazu po zdecydowaniu o tym na sprawie? czy dopiero za jakiś czas, słyszałam bowiem, że mogą wsadzić nawet np. tydzień czy miesiąc po sprawie co jest jak dla mnie dziwne, ktoś sie zna? baaaardzo proszę o pomoc, to dla mnie ważne!

Gość proszeee o pomocc
u mnie było tak, że chciałam udusić sąsaidkę która kradła mi kury, ale mi się nie udała i dostałam wyroka w zawiasah, a teraz wreszcie się udało i babsko gryzie piach

sąd wyznacza datę stawienia się w zakładzie karnym lub niezwłocznie tak kieruje oskarżonego ;)

Gość proszeee o pomocc
żałosny podszyw/to jest szansa, ze nie odrazu ehh..

Gość komendaaaaaaaaaaaa
nie tak od razu ,wpierw wyrok musi sie uprawomocnic ,ty w tym czasie masz prawo pisac odwołanie od wyroku wteduy odbywa sie nastepna sprawa , do trzech chyba z kolei ,potem możesz sciemniac na ciezką sytuacje w rodzinie ,chorobe itp. gówna i to wszystko długo trwa nawet bardzo ,samo wyznaczenie kolejnej rozprawy po twoim odwołaniu nawet do trzech miesiecy ale musisz wziac pod uwage rodzaj przewinienia to też ważne jaka jest szkodliwość społeczna czynu ,napisz po krótce z jakiego paragrafu

Gość proszeee o pomocc
ehh tu nie chodzi o mnie a pewną osobę w rodzinie i właśnie chciałabym, żeby jak najszybciej poszła siedzieć, bo już ledwo wytrzymuje psychicznie :O a biorąc pod uwagę to, ze nie będzie pisała żadnych odwołań to jak to wygląda? i siedzieć będzie na pewno, bo swoją ostatnią szansę przekreśliła, a sąd nie będzie przecież ułaskawiał tego, do którego nic nie dociera i nadal robi to samo, a chodzi konkretnie o znęcanie się psychiczne i fizyczne nad rodziną + obdukcja dołączona do sprawy...

Gość proszeee o pomocc
pomóżcie i napiszcie jak ktoś wie coś więcej, pliss :(

Gość To ja fantazjujący o damskich
Po tym jak postanowienie o zarządzeniu wykonania kary się uprawomocni.

Gość NATALA..............
Sąd wyznaczy dat .Dostanie wezwanie do ZK na piśmie.

Gość proszeee o pomocc
ile średnio kara się 'uprawomocnia'? tak orientacyjnie - miesiąc? dwa miesiące?

nie pamiętam dokadnie,jeżeli nie złoży zażalania to pewnie 14 dni,

ale jak złoży zażalenie to może trochę potrwać,

Gość proszeee o pomocc
nie, sorry, źle zapytałam, wyczytałam na necie, że trwa to 2- 3 tygodnie, a po jakim czasie od uprawomocnienia sie wyroku orientacyjnie wyznaczają datę wstawienia się do zk?