Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość valentinaaaaa

Ile razy dziennie przewija sie noworodka,a czy z czasem jest tego coraz mniej???

Polecane posty

Gość valentinaaaaa

chodzi mi o taki ogolny zarys ile pieluch idzie na poczatku i pozniej...

Gość Na początku bardzo często
bo sóra delikatniejsza i wrażliwsza, a później to co 3 godziny mniej więcej, a jeszcze później jak dziecko przesypia noce to jedna pielucha na całą noc, a w dzień co 3-4 godziny, a jak już chodzi to tylko jak ma mokro i sadza się je na nocnik.

Gość przewijaj przed każdym
jedzonkiem, pozniej to jest jakos 6 pieluch na dobę ale na początku o wiele więcej bo dziecko ciągle robi kupki:)

Gość hrhrth
Ja dla córeczki przeznaczałam jakieś pięć - sześć pieluch na dobę (w tym na noc jedna). To wystarczało od noworodka do dziś (11 miesięcy). Ale ona nigdy nie sikała dużo a kupa na początku była co jakieś dwie-trzy doby, obecnie raz dziennie. No i jej skóra nie wymaga specjalnej pielęgnacji i trudno u niej o odparzenia. (Szczerze polecam staranne natłuszczanie skóry płynną parafiną zamiast tymi sztucznymi oliwkami a gdy niemowlę starsze, oliwą z oliwek.)

Gość hrhrth
Raczej nie da się stwierdzić że z czasem jest tych pieluch coraz mniej. Na początki dziecko sika oczywiście mniej objętościowo ale za to częściej, potem więcej a już nie co chwilę. Wychodzi mniej więcej na jedno. Niestety z czasem za pieluchy płaci się więcej bo producent utrzymuje np tę samą cenę kolejnych rozmiarów ale w dalszych rozmiarach jest mniej pieluch w paczce (bo pieluchy sa coraz większe). Ogólnie niemały to wydatek. Dlatego poluje się na promocje.

Gość parafina? przecierz parafina
to najgorszy syf dla dziecięcej skory! to pochodna ropy naftowej i do tego zakleja pory

Gość najwiekszym problem z malucham
i to taki ze ciagle trzeba nad nimi skakac :O CIAGLE! raz przewinac. jak sie zesra, to niech w tym chodzi do wieczora. czysta ekonomia :D jak chce jesc, niech zajmie sie soba i da doroslym zarobic na jego wydumane jedzonko :O a najlepiej niech sam sie o nie postara, maly pasozyt , a nie tylko pieluchy, kaszki i darcie mordy mu we łbie :O :classic_cool:

Gość Tak bo mam białe podłogi
Eksperci twierdzą, że przy noworodku zużywa się nawet do 60 pieluch tygodniowo :) Osobiście nie sprawdzałam tej hipotezy bo nie chciało mi się liczyć, ale zgodzę się z jednym: na początku często dość, kiedy to mamy nadzieję że choć sucha pielucha uspokoi na chwilę małego płaczka ;) a później to tak średnio co 3-4 godziny + tylko 1 pielucha na noc (czyli tak mniej więcej do 4-6 pieluch na dobę). Oczywiście mowa o jednorazowych! Wielorazowych też trochę używam, ale trzeba je częściej zmieniać (tak mniej więcej co 2-3 godziny) ale to też zależy od firmy. Te najlepsze są chłonne jak najlepsze jednorazówki, ale ja chyba mam takie ze średniej półki bo różnie z tą ich chłonnością. :)

Gość madzianka123
ja na początku przebierałam 10 razy dziennie a teraz moja córka ma 3,5 miesiąca i 5 razy dziennie wystarczy.