Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nerwowa dziewuszka

Reakcja na stres....

Polecane posty

Gość nerwowa dziewuszka

Witam cieplutko Mój problem polega na tym że nie wiem co mi sie ostatnio dzieje :( czy to może być reakcja na stres? Czuję jakbym całe gardło miała pościskane, dosłownie mam trudności ze swobodnym oddychaniem, ba nie mogę nabrać w pełni powietrza. Po za tym kręci mi się w głowie, czuję się osłabiona ale zarazem trzęsę się jak galareta po prostu czuje jak we mnie wszystko chodzi, w dodatku spóźnia mi się miesiączka (co jest kolejnym mega powodem do strachu). Jem co popadnie w dużych ilościach, zauważyłam że przygryzam paznokcie. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Dziewczyny macie jakieś sprawdzone rady? Jestem strasznie nerwowa ciągle chce mi się płakać... nie wiem już co mam ze sobą zrobić

Gość nerwowa dziewuszka
muszę dodać że w ostatnim miesiącu miałam masę niepowodzeń i nerwowych przygnębiających sytuacji....

Gość droga autorko
Wszystko co opisujesz jest stanem silnego zaburzenia nerwowego. powinnaś jak najszybciej udać sie do lekarza bo może byc tylko gorzej. W dodatku Twoje gardło mnie zaniepokoiło. zaparz sobie jakiś ziółka na uspokojenie jakąś meliske czy coś. Co do miesiączki uspokój sę bo im bardsziej będziesz się denerwować tym bardziej będzie sie ona spóźniać. Robiłaś test? Powinnaś znaleźć czas dla siebie i się odprężyć

Gość ala nie wali mu pały
kobieto wez ty sie uspokoj bo rujnujesz sobie zdrowie. opisywane przez ciebie objawy wykoncza twoje zdrowie a tego nie chcesz chyba? wrzody ci sie porobia uroda pogrszy wiecej wiary w siebie i idz sie leczyc bo popadasz juz w ciezka depreche

Gość witam ja też mam ostatnio
napady niekontrolowanych reakcji nerwicowych. Ostatni miesiąc również był dla mnie ciężki, kilka rzeczy zawaliłam w pracy, co prawda szefowa i kierownik nic mi nie powiedzieli ale na pewno sobie coś pomyśleli, bo nie wykonałam wydanych mi poleceń (raz bo nie wiedziałam jak to zrobić, dwa że dostałam ataku paniki i mnie kompletnie sparaliżowało) jako pracownik obniżyłam swoje notowania i boję się o swoją pracę. Już nawet silne leki na uspokojenie nie do końca pomagają tak naprawdę albo w chwili ataku to czasem i wcale. Podjęłam już decyzję że chyba pójdę na psychoterapie. Ale tylko z NFZ bo prywatna psychoterapia to dobra dla bogaczy. Nie wiem czy to coś da ale cóż innego mam robić.

Gość mojra3
Ja mam podobne, suchość gardła, bóle żołądka i problemy z nim, napady paniki przy nawet zwykłych sprawach :( Nie bardzo wiem, jak sobie dalej z tym poradzić, rozmawiam z mamą, ale ta oczywiście żebym przestała się przejmować, że nie ma czym i odwieczne "będzie dobrze" żeby choć troche orgaznimz wyciszyć to brałąm persen, ale nie pomagał a wrecz czułam, że smierdzi ode mnie ziłami, teraz wziełam ten valerin forte co to reklamują i przynajmniej brzuch się uspokoił, ale nie wiem na jak długo i co robić dalej...czy psycholog to konieczność?