Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolllllllkaq

Czy noworodek moze leżec od razu w spacerówce rozłozonej na płasko?

Polecane posty

Gość jolllllllkaq

Czesto czytam ze nie ma sensu inwestowac w drozsza gondole bo i tak jest na niecałe pól roku, zeby pozniej kupic lepsza spacerówke. i tak sobie mysle czy taki maluch moze wogole nie miec wózka glębokiego tylko od razu byc w rozłozonej na plasko spacerówce czy nie? np takiej http://allegro.pl/doskonala-lekka-spacerowka-delti-dot-2010-w-wa-i1231589249.html

Generalnie to nie, ale w nie takiej. Poszukaj takiej co się rozkłada całkiem na płasko, noworodek nie powinien leżeć w takiej pozycji. Dokupisz tylko taki materacyk do wózków i pewnie. Z tego co wiem, to w większości krajów tak się robi, w Anglii to normalka.

Gość a po co ma lezec
niech od razu wstaje i idzie :D głupie pytania

Gość jolllllllkaq
tak wiem ze całkiem na płasko, ta co pokazałam nie wiem czy sie rozklada poprostu dalam taki przyklad. a od- postaram się być kulturalna jest bardzo fajna. czyli myslicie ze to jest dobry pomysł? ogladalam te gondole i te sredniej jakosci ok 800zł, a tu 350. sama nie wiem.

Gość jolllllllkaq

postaram się być kulturalna większość wózków teraz jest właśnie takich, ale w sklepie radzili mi standardowy z gondolą, bo rodzę w grudniu. Tam są takie nosidełka dość wąski i nie wiem, czy dziecko w kombinezonie wejdzie? A jak Ty uważasz? Czy można ewentualnie bez tego nosidełka wozić?

Gość jolllllllkaq
mi sie w sumie tez wydawało ze taka spacerowka bardziej na lato niz na zime.ja rodze w marcu wiec juz nie będzie sniegu pewnie

Gość Może! Pod warunkiem że
spacerówka jest przystosowana do grupy wiekowej 0+ (czyli ma specjalne sztywne oparcie i profilowaną wyściółkę dla noworodka z otulaczem główki tzw. head hugger. Robi je m.in. Maclaren i Cosatto. Są też spacerówki 6 m.+ z miękkimi gondolkami dla noworodków nakładanymi na rozłożone oparcie spacerówki.

Gość DOBRA SPACERÓWKA
namarzec już powinno być ok, spacerówka taka ma małe kołka więc na śniegunie pojedzie, ale miejmy nadzieję że ta zima będzie łagodna i krótka :P tak jkak dziewczyny mówią dokup na początek jakiś sztywny materacyk i bedzie ok :0

Gość Może! Pod warunkiem że
W tym Deltimie z Allegro NIE MOŻE. Musiałabyś kupić do niego miękką gondolkę i spróbować włożyć do środka na rozłożone siedzisko.

tez będę rodzic w grudniu, tyle ze mieszkam w UK i tu zimy nie są aż takie srogie jak w Polsce, kupiłam sobie ubro z mamas&papas, po doczepieniu śpiworka nadaje się na zimie;) po zlozeniu wygląda jak spacerówka jest leciutki i bardzo obrotny, wypróbowałam na siostrzeńcu;) http://www.mamasandpapas.com/product-urbo-2-in-1-black/103725300/type-i/ http://www.mamasandpapas.com/product-urbo-footmuff-black/262425300/type-i/

Gość rewqatrek
ewelinka, ten wózek wygląda SUPER ! Nie planuję już mieć dylematów typu jaki wybrać wózek , ale ten mnie bardzo urzekł . Sliczny po prostu !

Ja rodziłam w czerwcu, te nosidełko wyjęłam po skończeniu 3 miesięcy, fakt na zimę, jeżeli rodziłaś późną jesienią to kiepski pomysł, ale jeżeli rodzisz ok lutego to myślę że powinna być dobra. Mnie ona się spodobała i teraz bez nosidełka jest mnóstwo miejsca, jako że mój syn rośnie bardziej wzdłuż niż w szerz do końca zimy mi starczy.Acha ja nie mam dokładnie tej, planowałam ją kupić jednak od szwagierki dostałam identyczną po jej synku.

OCZYWIŚĆIE ZE MOZE!!! nie daj sie zwariować wypowiedzią mamusiek ze musisz mieć gondole w kazdej spacerowce ktora rozklada sie na plasko możesz wsadzic noworodka, musisz kupic tylko specjalne nosidelko ktore jest tez w gondolach i juz:) WÓZEK WIELOFUNKCYJNY TO NAJWIĘKSZA STRATA KASY mówiłam to już kilku mamuśką ale one i tak uparcie kupowały te ciężkie wozki ielofunkcyjne , twierdząc ze ciezar im nie przeszkadza po kilku miesiącach kazda z nich wymieniła wozki na spacerówki wiec po co kupowac dwa wozki???

fajna babka z forum- to ty jakaś siłaczka jestes chyba bo twoj wozek wazy AZ 24kilo!!!! dla mnie to jakaś paranoja zeby pchac tyle kilo, do tego dziecko z 15kg i normalnie ręce jak goryl po jakimś czasie ja mam ten http://allegro.pl/wozek-zooper-waltz-spacerowka-gondola-fotelik-i1240296879.html wazy nie wiele, używałam od początku,POLECAM NAPRAWDE DLA DZIECKA OD SAMEGO POCZATKU

Gość skitels
moja mala jezdzila w podobnej spacerowce coneco jakis stary model bo to po synu mi zostalo ,wkladalam ja w taki spiwor wozkowy ala gondola i bylo ok ;)