Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez zawoduu pozostane na zawsz

Nie umiem się zdecydować kim być

Polecane posty

Mam 25 lat i nie wiem co ze sobą zrobić, kompletnie nie wiem :/ Wykształcenei wyższe ale kompletnie mnie nie intersuje pójście w kierunku który skończyłam ( ochrona środowiska) Nie wiem co ze sobą począć :(

Gość 2 B or Not 2 B
Bądź sobą ;-)

Gość DZIKA SWINIA
Przynajmniej znajdziesz po tym kierunku jakas prace. A co ma powiedziec moj kumpel ktory jest na japonistyce ? :o

Gość jdoisa8432
to dlaczego wybralas taki kierunek skoro Cie nie interesowal?

Gość Qwaaaaaa
Uczy sie kumpel japonskiego?? bo jesli tak , to to jest zajebisty kierunek

Gość NIEDORAJDY
haha STUDENCI WIELCY :D i to jest wlasnie myslenie 95 % debilnych stdentów w polsce pojsc na "STUDIA" i zarabiac 1500 w calkiem innej pracy. Wyjdz na podwórko i chroń kwiatki i drzewa.

Gość DZIKA SWINIA
Uczy sie kumpel japonskiego no i co z tego ? To jest tak jak po kazdej filologii.

Gość Qwaaaaaa
Tylko ze angielski i niemiecki kazdy moze znac , a znac japonski to juz cos... KURWA. Niewielu ludzi w polsce moze sie tym poszczycic. Wiesz zawsze taki tlumacz sie przyda czy to w polsce czy w anglii itp itd

Nie o to chodzi, ja sie nie chwale swoim wyższym.. chodzi o to że sie w życiu zagubiłam i nie wiem jak odnaleźć właściwą drogę

Gość Qwaaaaaa
Pozatym moze wyjechac i pracowac w japonii (jeden z najelpeij rozwinietych krajow swiata) ty niestety nie mozesz. Zawsze to inna kultura ludzie jedzenie...zajebista sprawa

Gość Qwaaaaaa
Ale ty sie nadal smiej z kumpla ktory poszedl na japomistyke.... Skoncz swoja socjologie czy inne gowno i pracuj za 1200 na kasie ciolku ograniczony

Gość DZIKA SWINIA
Niby jaka prace tam znajdzie ? Sama znajomosc jezyka nie robi na japonczykach wrazenia :o

Gość Qwaaaaaa
Dzika wswiono bedziesz sapierdalac w tym zapyzialym kraju za 1200 zl do konca SWOJEGO USRANEGO ZYCIA. Nie musi zbijac kokosow, tam sie inaczej zyje ..inny swiat. Pozatym znajac japonski angielski i Polski sadze ze jednak znajdzie sobie jakies zatrudnienie..

Gość Qwaaaaaa
Jak mnie wkurwiaja takie niedorobione osoby jak ty krytykujace innych...Jakie ty studia skonczysz?? I tak ci huja dadza , wiec z dwojga zlego wybralbym japonistyke

Gość trzeba
trzeba być debilem żeby nie widzieć perspektyw po japonistyce

Gość DZIKA SWINIA
W Japonii jest masa innych japonczykow ktorzy znaja swoj jezyk lepiej. Polski i angielski ( tez go tam nauczaja ) raczej do niczego mu sie nie przydadza 🖐️

Gość DZIKA SWINIA
to tak jakby wyjechac do Anglii i oczekiwac tam niewiadomo jakiej pracy bo zna sie angielski 🖐️

Ludzie na japonistyke idzie sie przede wszystkim po to zeby pracowac w firmie, ktora robi interesy z Japonia. Prawda, niektorzy wyjezdzaja pracowac do Japonii i kazdy europejczyk wladajacy japonskim i angielskim znajdzie tamprace bez problemu. Wystarczy znac angielski podstawowy i juz mozna tam uczyc w szkole. Pelno takich ogloszen na forach zagranicznych. A co do tego ze to zupelnie inny swiat, to prawda i uwierz mi, nie chcialbys tam mieszkac. Swietne miejsce na wakacje i tyle.

KURWA TO NIE JEST TEMAT O JAPONISTYCE!

Gość sz111111111111111111111111111
dlaczego niby tak zle tam sie mieszka ?

Pojedz to zobaczysz... europa jest jeszcze bardzo daleko za Japonia, nie zrozumialbys ich trybu zycia i myslenia.

Gość dfghasdsa
Ja idę ma OŚ;) Mam nadzieję, że się tam odnajdę.

Gość OŚŚŚŚŚ HAHA
i co po tym bedziesz robil ? chornił drzewa w ogrodze ? Potepiam takei coś jak ktoś był ciemnotą w liceum , to nie warto isc na studia, lepiej ruszyc dupe do roboty , bo marnujesz w tym momencie 3-5 lat.

Gość Pastafarianka reaktywacja.
my jesteśmy 100 lat za japonią, ale to inna sprawa idź żesz do roboty kobieto, a nie narzekaj, ktoś musi pracować na mohery i polityków.

Gość dfghasdsa
ja natomiast potępiam ignorancję. Chronić drzewa w sadzie...