Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redhood

pościel Feretti

Polecane posty

Gość redhood

Chciałam kupić na prezent koleżance pościel dla jej malucha firmy Feretti. Znacie tę markę? Możecie napisać czy dobrze się sprawują ich produkty?

Gość Arla Apetina Feta
Marka polska, jakosc dobra, ale wzornictwo srednio ciekawe. Troche sie zatrzymali w czasie. Juz ladniejsze ma Gluck - nota bene rowniez polska marka. Osobiscie nie wybralam zadnej z nich, a swoja kupilam w Mothercare. Owszem, troche trzeba bylo dolozyc, za to wzornictwo pierwsza klasa. :)

Gość Arla Apetina Feta
Linki sie rozwalily, trzeba wykasowac spacje.

Gość asiula000
Feretti - marka polską? Mnie się wydaję, że jest to marka zagraniczna, zdaje się włoska. Mi i mojej rodzinie wzornictwo całkiem się podoba, pościel też jest dobra pod względem jakościowym.

Gość marrinna
Pościel Feretti jest przyjemna w dotyku, bawełniana. Przepuszcza powietrze, dzięki czemu dziecko się tak nie poci w nocy i w efekcie się nie odkrywa. A jeszcze jedna sprawa; czy dziecko Twojej koleżanki jest alergikiem? Jeżeli tak, to możesz jej kupić pościel Feretti Ingeo z wkładem kukurydzianym.

Gość gilda987
Spokojnie możesz kupić, pościel sprawdza się. Moja Julia śpi w pościeli Tropical Island Feretti i jesteśmy zadowoleni z tego zakupu. Tak jak ktoś tutaj napisał, pościel ta jest miła w dotyku, mięciutko, na pewno nie podrażni skóry dziecka. Nie należy do najtańszych pościeli, ale wg mnie lepiej zapłacić więcej, a kupić pościel dziecku dobrą gatunkowo, bawełnianą, sprawdzoną.

Gość hjyora
Ja też rozglądam się za pościelą Feretti dla maluszka, wcześniej korzystaliśmy z rożka Feretti. Bardzo dobry gatunkowo, więc pewnie komplet pościeli dla nieco starszego dziecka będzie porównywalnej jakości. Co do tańszych pościeli dla dzieci dostępnych w supermarketach to zdarzają się straszne. Raz kiedyś kupiłam taką pościel i po pierwszym praniu tak się odkształciła, że już nie nadawała się do użytku.

Gość redhood
Dzięki za odpowiedzi. Chyba się zdecyduję na tę pościel. Mają bardzo duży wybór, a wzory mi się podobają, więc pewnie będę miała problem z wyborem ;)

Gość dgasdgsdgsg
do tej idiotki wyzej.....TAK, FERETTI TO POLSKA FIRMA NIEDOWIARKU JEBANY!!!!s

Gość dgasdgsdgsg
"Mnie się wydaję" hahahahhahahahhahhaha....wydajĘĘĘĘĘ,......:D:D:D:D:D

Gość Mama_Julci_
Arla- co do wzornictwa Feretti, uważam je właśnie za uniwersalne i ponadczasowe, nie myślę, że ''zatrzymali się w czasie". Pościel w neutralne motywy zwierzaczków, czy owoców będzie wyglądała dobrze i dziś i za kilkanaście lat. Osobiście uważam, że nie ma nic bardziej tandetnego, niż pościel w krzykliwe agresywne postacie z modnych na daną chwilę kreskówek. Sama piszesz, że jakość dobra, a to jest najważniejsze :)

Gość Agiagga
Ja ostatnio widziałam gdzieś informację, że jest promocja na ich produkty, więc polecam się rozejrzeć

Gość feretti
Mam kocyk tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Polarowy, cieplutki, milutki, mój synek bardzo Go lubi(3 -ce).

Gość thomshonka
Che, che;) Tak naprawdę wzorki na pościeli czy obrazki na niej, są ważniejsze dla rodziców niż dla kilkumiesięcznych lub 1,5 rocznych dzieci. Przecież kilkumiesięczne dziecko jeszcze nie rozpoznaje dobrze kolorów; lepiej widzi ciemne. Ale zgadzam się z Mamą_Julci, że pościel Feretti ma dobrą jakość. Od jakiegoś czasu ją używamy i u nas sprawuje się dobrze:)

my też używaliśmy tej pościeli. bardzo dobra jakość i super wzorki - wyszywane. kolory wyciszone i stonowane. musi sie podobac rodzicom, bo dziecku i tak wszystko jedno ;) wszystko można prać w pralce.

Gość mnie sie nie podoba. dobra
jakosc ale nie jakas znowu super. a co do wzornictwa to nie jest uniwersalne tylko takie troche z czasow poznej komuny. zgadzam sie z arla apetina! te z uk, np mothercare, mamas&papas sa sto razy bardziej atrakcyjne pod wzgledem wykonania, kolorow i aplikacji. gluck tez sie wyrobil ostatnio, bo wygladal tak samo kiepsko jak feretti, ale ostatnio wypuscil fajne modele na rynek. a co do samego watku to zajezdza mi tu reklama, a nie prawdziwa wymiana zdan!

Gość redhood
Mi się ta pościel podoba i właśnie dlatego o nią pytałam. Zgodzę się z opinią, że krzykliwe wzory niespecjalnie nadają się na pościel dla maluchów.

Gość mireczka111
Spór o wzory dotyczy raczej rodziców. Chociaż co do tego, że dziecko nie powinno mieć od pierwszych tygodni życia kontaktu z jaskrawymi agresywnymi wzorami, się zgodzę. Dla dziecka ważny jest komfort snu, a pościel Feretti mu to zapewnia. Wcześniej kładliśmy naszego Kubusia pod pościelą kupioną na chybił trafił w markecie, jak się okazało bawełnianą z domieszką syntetyków. Mały pocił się w niej, później rozkopywał i marzł. Ta pościel jest przewiewna, lekka, przepuszcza powietrze i dziecko przesypia spokojnie całą noc. I to jest dla mnie najważniejszy aspekt dobrej pościeli dla dziecka, a nie wzornictwo.

Gość A ktora firma robi jaskrawe
posciele? Te angielskie i Glucki sa po prostu ladniejsze i ciekawiej wykonane, a barwy maja stonowane, ale o sto razy ciekawsze aplikacje i sam dobor barw! Najpierw obejrzyjcie a potem wyrazajcie opinie! Mnie topik smierdzi reklama i tyle, bo brak tu szczerej wymiany zdan. Wszystkie piszecie to samo i ciagle podajecie te same argumenty i piszecie o ostrych barwach nie wiadomo z jakiego powodu? Gdzie niby są te ostre barwy? :o

Gość A ktora firma robi jaskrawe
Mili przedstawiciele Feretti: zainwestujcie raczej w pozadne R&D, a nie nieudolny marketing! Rzecz udana i ladna nie potrzebuje dodatkowej reklamy, bo przykuwa ludzki wzrok i az sama pcha sie do koszyka. :) Polecam rozejrzec sie poza lokalnym polskim podworkiem i tamze poszukac inspiracji, tak jak robi to konkurencja!!! A moze by tak zreplikowac DwellStudio? Hmmm? :) Napewno swietnie by sie sprzedalo gdyby replika byla udana i koszt w sam raz na polska kieszen!

Gość Denka
Dziewczyny, czytam te fora i aż mnie krewa zalewa! Przestańcie się nabierać na te pseudo reklamy na forum Pościel Ferettiego kupiłam pół roku temu. Żadna rewelacja. Pościel, jak pościel. Za dużo mniejsze pieniądze można kupić tą samą jakość, a nawet lepszą. Kołderka masakra, zbrylowała się po praniu i do wyrzucenia!!! ODRADZAM!!!

kupilam zestaw poscieli feretti yellow bee, wszedzie wychodza jakies niedorobki (biala plamka, ciagnace sie nitki) po praniu wyglada jak stara scierka :) fatalnie sie prasuje. Nie polecam :) Druga posciel mam z ikei, kupilam material na metry a mama uszyla mi powloczki, zdecydowanie lepiej sie prezentuja