Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna_mewa

Doktorat

Polecane posty

Gość czarna_mewa

Czy Waszym zdaniem warto robić doktorat?

Gość jgkfdjgkfjk
nie

Gość yntelygentna
ja mysle ze warto...jakby niebylo dodatkowe wykształcenie i potem mozna na prywatnych uczelniach uczyc...

to zależy. ja np. właśnie idę na doktorat bo to czym się obecnie zajmuje jest moją pasją, przez rok pracowałam na etacie ale jakoś to nie dla mnie, wolę prowadzić badania, potem zostać na uczelni (jakby co to plan awaryjny też mam opracowany ale na razie spełniam się naukowo)

Gość oczywiscie ze nie warto...
2 lata? chyba zadtujecie, u mnie doktorat robi sie 6-8 lat.... wpierniczylam sie na maksa, ludzie nie dajcie sie zwariowac, znajdzcie sobie normalna, dobrze platna prace...

u mnie trwa 4lata. mi się podoba jak na razie, kiepska kasa ale kombinuję coś na własną rękę

Gość a z jakiej
dziedziny robisz doktorat ?

Gość pewnie robi doktorat
z seksu oralnego i analnego :)

Gość warto dla siebie
bo w szukaniu lepszej pracy raczej przeszkadza...

Gość sdfsgvrfe
nie takie marne te grosze :P jesli to doktorat w dziedzinach technicznych to mozna robic np w przemysle- a kaska wpada i to duza za projekty :P u mnie na wydziale ogolnie nie narzekaja.

ja siedzę w naukach przyrodniczych i dla mnie jest ok. robię to co lubię. pracowałam za większą kasę ale nie byłam szczęśliwa teraz się spełniam a na brak pieniędzy zawsze się znajdzie sposób jak się dobrze kombinuje i ma się odrobinę inwencji.

Gość ej popaprańcy wy
marna kasa po doktoracia i owszem jesli ktoś robi doktorat by machać papierkiem do doktoranckich studiow podchodzą zazwyczaj osoby które już pracują na uczelni, a ich kasa wcale nie jest marna jeśli robisz doktorat a dopiero myślisz by sie gdzieś na uczelni załapać, to możesz liczyć ew. na selretariat to wysocy rangą dobiertają sobie maluczkich jeszcze jak są studentami, potem to już machina pcha do kolejnych stopni jeśli nie zostałaś zauważona na studiach to tak jak mówię ew. sekretariat do pracy na uczelni nie wystarvczy tytul, ten łatwo zrobić, trzeba mieć predyspozycje i osoby które chcą z tobą pracowac tyle w temacie