Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baby:)

CZY TO RUCHY???

Polecane posty

Gość baby:)

witajcie, kochane prosze pomozcie mi bo juz sama nie wiem, na kazdym forum jak czytam jest napisane, ze 1 ruchy dziecka to jak by motylek w brzuchu latal ja jestem w 21 tyg ciazy czuje pewne ruchy ale za nic w swiecie nie wiem czy to moja dzidzia, otoz czuje tak jakbym miala gazy:) tzn takie bablki w podbrzuszu, ktore odbijaja sie ode mnie, sa one wyczowalne reka wiec nie wiem czy to ruchy dziecka czy ruchy ale w moich jelitach najczesciej sa wyczowalne jak leze, ale nie porownalabym ich do motylkow w brzuchu wiec sama juz nie wiem. Wstyd sie przyznac bo to przyjemne uczucie ale glupio jak bym je pomylila ze wzdeciami czy tez tak mialyscie bo nie wiem czy sie cieszyc, mam tak od jakiegos juz czasu moj brzuch jest malenki wiec juz sama nie wiem czy w tym miesiacu mozna te ruchy wyczuc jako kopniecia ?????????, ktore widac i czuc reka??

ja też pierwsze ruchy porownywalam do wzdec :) takie pekajace w brzuchu babelki :) pozniej mala podczas badania sie ruszala i potwierdzilo sie, ze to co czuje to ruchy :) pierwsze poczulam bardzo wczesnie... na poczatku 16 tyg, a teraz sa juz dosc intensywne :)