Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajania

nocniczek

Polecane posty

Gość ajania

Hej Mamusie.Moja córeczka ma już 2 latka i za żadne skarby świata nie chce załatwiać się na nocnik.Płacze,kiedy próbuję ją posadzić, nie pomagają żadne zachęty.Co robić?Jak nauczyłyście Wasze dzieci?Proszę o rady

Gość olga.op
moj maly to samo ,jak jest ubrany to jeszcze usiadzie ,ale z golo pupa nie ma szans dlatego chetnie skorzystam z rad

Gość thtgh
a to sobie wcześnie przypomniałaś o nocniku

Gość mamusia83 ..
mój 13 miesięczny synek chętnie siada ale ja po prostu nie potrafię "wyczuć" tego momentu jak się mu chce.!!!! Jak go posadzę to siedzi ładnie i nawet czasami uda mu się zrobić do nocniczka.

Gość prrrrrrrrrrrrrrr
wow

Gość ollllllllllllllllla
kup nakładkę na sedes i ucz go bezpośrednio do kibelka ja tak zrobiłam mój ma teraz 23 miesiace a potem pozwól mu spuścić wodę i niech robi pa pa siusiu szybko załapał zyczę powodzenia

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
MOJA MA 8 MIESIECY I JUŻ JA PRUBUJE SADZAĆ .PRZEWAŻNIE ZAWSZE ZROBI.NP.JAK SIĘ OBUDZI I PO JEDZENIU

Gość do nocniczek
moaj córcia siadał na nocnik w wieku ok. roczku i jak tak siedziałą to zcasem zrobiła siku, czasem kupke a czasem nic nie zrobiła jednak z wiekiem zaczęło ja nudzić to siedzenie i siedzzi chwilkę i wystarczy ze się obruce to od razu wstaje a nie da sie np. non stop stać nad dzieckiem moja ma 22 m-ce i jestem tego zdania że jak zacznie mówić o tym że chce siku lub przynajmniej bedzie bardziej świadoma tego tematu to powrócę do nocniczka teraz nie ma to sensu jak posadzę i stoję to zrobi jak nie posadzę to nic nie powie....chyba nie ma sensu na siłę

Gość do nocniczek
sory za literówki i błedy (obrócę) ;)

Gość piparapa
Ja mojego małego zaczęłam sadzać na nocnik gdzieś koło 9 miesiąca i siedział sobie ładnie, nawet udało mu się co nie co zrobić, ale potem mu się odwidziała i nie chciał na niego siadać, a teraz ma skończone 2 latka i walczymy z tym aby przestał nosić pampersa. Mamy i nocnik i nakładkę na muszlę i wygląda to tak kupkę zrobił tylko raz, został pochwalony itd., a teraz to tylko do pompersa i zawsze musi się gdzieś schować... A z siusianiem jest tak, że nie woła tylko sadzamy go co jakiś czas i sie załatwia, ale jeśli za późno go wysadzimy to troszkę popusici zorientuje się, że chce mu się siusiu i przybiega i pokazuje, że mu się chce. Z siusianiem sobie poradzimy ale co z tą kupką, ma ktoś jakiś sposób?

Gość mjkebhafkj
Mój syn skończył w piątek dwa latka i od lipca już załatwia się do nocnika. A było to tak że jak było ciepło to biegał po dworze bez majtek i jak mu się chciało siku to szliśmy na trawkę lub pod drzewko i sikał. Bardzo mu się to spodobało i nie było problemu z sikaniem na nocnik. Jednak on sika na stojąco. Potem sam zaczął robić kupkę na nocnik. Także to musi przyjść niejako samo. A pisanie że półroczne czy roczne dziecko załatwia się na nocnik jest bez sensu, ponieważ tu chodzi o to żeby dziecko było świadome swojej potrzeby i potrafiło ją powstrzymać i nas o niej zawiadomić na tyle szybko aby zdążyć zareagować.

w drugie urodziny przestałam zakładać pieluchę bliźniaczkom 2 tygodnie lały gdzie popadnie, wytrzymałam to i w końcu zaskoczyły.

Ja sadzałam już około 9 miesiąca ale to było na zasadzie jak się uda. Przestała sikać w pieluchy jakoś przed drugimi urodzinami. Na początku było tak: zesikała się w majtki zero reakcji z jej strony (sikała tam gdzie stała czyli np na podłogę, dywan), po tygodniu jak się zesikała zaczęła sama się rozbierać bo już jej mokre przeszkadzało. A później jakoś parę dni i zaczęła wołać. Z tym że woli siadać na normalny WC i to bez nakładki nocnik owszem ale tylko w nocy jak jej się chce. Przede wszystkim cierpliwość i spokój. Niektóre dzieci potrzebują więcej czasu. Spróbuj z nakładką. Powodzenia.