Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona mamuska...

anemia w ciazy

Polecane posty

Czesc Dziewczyny, czy ktoras z was miala,badz ma problemy z anemia w ciazy? U mnie niestety wyniki pokazaly znaczny spadek hemoglobiny i erytrocytow we krwi. dostalam sorbifer,ale slabo go toleruje. (nudnosci,wymioty). Jesli macie jakies sprawdzone metody na podwyzszenie hemoglobiny, polecane przez waszych lekarzy, to dajcie znac. Bede wdzieczna za wskazowki i rady! Chcialam tez zapytac mamuski,ktore juz urodzily dzieciatka,a mialy anemie w ciazy, czy niedobor hemoglobiny mial jakis wplyw na rozwoj waszych pociech? Niby lekarze strasza,ze to grozi niedorozwojem mozgu itd,ale ja mam nadzieje,ze to jednak nie jest norma! Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Gość asiulek8803
Jak sie nie myle to sok z czerwonych buraczkow pomaga!!! Albo gotowane buraczki czerwone mozesz jesc:) Ponoc podnosi poziom hemoglobiny. Moja szwagierka tak miala...

ja mam całą ciążę anemię, brałam Biofer ale wyniki cały czas lipne w końću teraz pod koniec przepisała mi lekarka Sorbifer no i zobaczymy, nie mam nudności ale za to wyproznianie jest 'do dupy' ;) mysle ze nie ma co sie straszyc jakimis niedorozwojami mózgu, mnie tylko ostrzegla, zejak anemia bedzie sie utrzymywac to moge miec podczas porodu przetaczaną krew. tyle.

Gość asiulek8803
A i natka pietruszki tez dziala!!!! :) Duzo zdrowka zycze!!!!!

ja miałam anemię ale to pomagało mi na podwyzszenie: cytryusy( w duzych ilosciach) codziennie jesc czerone mieso( lu co 2 dni) buraczki czerowne soki z buraków watróbka szpianak zoltka jaj ciemne pieczywko

dzieki za odpowiedzi! setaka, a odkad bieresz ten sorbifer to jest jakas poprawa? Ja tez to biore,ale ze wzgledu na to,ze tak zle sie po nim czuje, chcialam zupelnie odstawic i mialam nadzieje,ze moze jakas dobrze dobrana dieta uda mi sie uzupelnic niedobor zelaza. Czytalam w internecie,ze jednak zelazo lepiej sie wchlania z produktow zwierzecych (wiec jem duzo miesa) i do tego trzeba jesc duzo witaminy C,bo to rowniez zwieksza wchlanianie zelaza. No tylko czy rzeczywiscie to pomoze??? Czy moze branie tabletek jest niezbedne???

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
HEJ JA MIAŁAM PRZEZ CAŁĄ CIĄŻE ANEMIE A CÓRKA URODZIŁA SIĘ ZDROWA

Gość srulla
Zelazo najlepiej przyswaja sie z miesa czerwonego. Zrób sobie codziennie troche wołowiny, najlepiej watrobkę (fuj) i wsuwaj

Dzieki Kobietki za wskazowki! :))) Do Mamy Wiktorii- gratuluje zdrowej coruni!!! I w takim razie mam nadzieje,ze i moje dzieciatko urodzi sie zdrowe. :) pozdrawiam