Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam taki dylemat

Zatrudnienie kolezanki w ciazy- zgodzic sie?

Polecane posty

Gość mam taki dylemat

Maz prowadzi wlasna firme i ostatnio szuka pracownika na pewne stanowisko. Mam kolezanke, ktora ma wyksztalcenie zgodne z wymogami na ta posade. Sama w sumie do mnie przyszla pytajac sie czy maz nie moglby jej zatrudnic. Jest jednak taki problem, ze 2 tygodnie temu wyznala mi ze jest w ciazy. Powiedzialam jej ze czy aby na pewno chce pracowac czy tylko chce sie zatrudnic i isc na zwolnienie. Przysiegala, ze chodzi jej o prace, ze bedzie pracowala. Ale ja sama nie wiem, kolezanka ma jeszcze dziecko, ktore co prawda chodzi do przedszkola jednak wiadomo jak to jest. I nie wiem wlasnie czy ona zaraz po podpisaniu umowy nie pojdzie na L4. Mam z tym dylemat i nie wiem sama co zrobic, za trudnic ja czy nie?

Gość mam taki dylemat
zatrudnic*

no, to jest sprawa szczerości zaufania mędzy wami jeśli się na coś umawiacie, to tak powinno być jeśli nie ufasz tej koleżance, to odpowiedź jest oczywista

Gość mam taki dylemat
no tak kwestia zaufania. Wiadomo jednak jak to jest. Przeciez jesli nie daj boze cos by bylo nie tak z ciaza (czego jej nie zycze) to musialaby isc na zwolnienie. To jest pewne ryzyko, a potem macierzynski dochodzi. Po ostatnich dwoch kobietach na tym stanowisku jakos stracilam zaufanie do kobiet. Jedna wlasnie sie zatrudnila w ciazy i zaraz na zwolnienie pomaszerowala, a poprzednia miala male dziecko i tez non stop na zwolnieniu albo zaniedbywala swoje obowiazki

Gość Ostry Baobab
Zatrudnij,pomoz kolezance !

Gość zatrudnianie na okres
próbny nic nie da bo każda umowa się przedłuży do końca ciąży jak ona przedstawi świstek że jest bodajże w 10 tygodniu przed końcem umowy

Gość moim zdaniem nie
obiecywac to sobie moze. nie masz gwaracji ze ci nie ucieknie na zwolnienie prawdziwe czy naciagane. Samo to ze masz watpliwosci swiadczy o tym ze jej nei ufasz. Co ty bedziesz z tego calego zatrudnienia miala? nawet jesli jest uczciwa i pracowita to z dwojka malych dzieci bedzie ciagle na zwolnieniach. zysk niewielki a ryzyko duze.

Gość zrób kiełbaske wiedenska
ee tam, zatrudnij na 3 miesiace. i tak płacic jej bedzie zus jak bedzie na zwolnieniu a nie ty.

Gość zrób kiełbaske wiedenska
a tej kolezance jakby pracowała tez by płaciła. jejku.

Gość jinem
NIE zatrudniaj, na bank pojdzie na zwolnienie i bedzie miala w dupie wczesniejsze zapewnienia:O

Gość moim zdaniem nie
tak, a potem bedzie placila obu bo musi ja przyjac po macierzynskim.

Gość warchałowska
Ty znasz ja lepiej niz my. Gdyby to była osoba, której ufam, to bym zatrudniła. Ale jakiejś tam zwykłej znajomej - raczej nie.

Gość mam taki dylemat
podjelismy z mezem decyzje ze niestety ale jej nie zatrudnimy. Maz mowi, ze woli poszukac kogos kto bedzie mogl normalnie pracowac, a nie kolejnej mamy malutkich dzieci

Gość książka jest fajna
ja uważam, że z rodziną i znajomymi to się dobrze wychodzi na zdjęciach ;)