Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokakolka

czy na badaniach prenat.poznam płeć dziecka?

Polecane posty

Gość kokakolka

hej Dziewczynki :) jestem w 14 tyg ciązy..jutro mam badania prenat. czy poznam juz płeć dziecka? bardzo sie ciesze na te badania i denerwuje bo wiem ze sa bardzo ważne..

Gość kokakolka
myszka dziekuje za odp ! :) ja bylam na usg tydzien temu i gin powiedzial ze chłoapka tu narazie nie widac, a bylo to w 13 tyg.. obym sie jutro czegos dowiedziala ;D Jestem pełna nadzieji ze to bedzie córka... moze inaczej.. jestem tego dziwnie pewna od poczatku ciąży;) czy takie przeczucia Wam sie sprawdziły?

Gość przy badaniach prenatalnych
nie ma takich możliwości, bo tylko pobierają owodnię. O płci możesz się dowiedzieć na USG

Gość kokakolka
nie tylko przeciez... dokładnie mierzą dziecko i mozna dowiedziec o płec.

Ja chciałam dziewczynkę, ale w sumie nie miałam jakiś specjalnych przeczuć. Jak lekarz powiedział, że na 90% chłopak, to odparłam, że mam jeszcze 10% i tego się będę trzymać. Dodał jeszcze, że jakby dostał 100 tyś i miał postawić na płeć, to wybrałby chłopaka, bo taki był pewny. Teraz już się przyzwyczaiłam, że nie będę miała różowych ciuszków w szafie. Weź sobie płytę, żeby mogli Wam nagrć zdjęcia lub nawet film. U mnie można było kupić w poradni płytę na której nagrywali.

Płyn owodniowy pobierają na inwazyjnych. A najpierw robią zwykłe usg i pobierają krew. Na tej podstawie sprawdzają prawdopodobienstwo różnych chorób. Dopiero wtedy, gdy prawdopod. jest duże mogą pobrać płyn.

Gość kokakolka
aha, to juz wszyskto rozumiem.. a juz sie wystraszyłam .. uuf. :) ja bede płacić 200 zł razem juz z płytką :) i potem 7 pażdziernika do gina!

Gość kokakolka
dzikei, w takim razie ja za ciebie tez 3mam kciuki :) a w ktorym tyg jestes?

Gość kokakolka
super :) za półmetkiem jestes juz :) Ja sie boje i martwie podwójnie bo jestem zagrożona konfliktem serologicznym :( bo mam krew - a mąż + ale puki co to przeciwciał nie mam.. puki co:( ale czuje sie przewaznie źle.. wymioty, bóle głowy okropne i mdłosci.. do tego brak apetytu.

14 tydzien to jeszcze za wczesnie jednym sie bedzie zgadzac a innym nie .MI w 29 powiedziala ze bedzie dziewczynka a w 33 ze chlopak wiec roznie bywa lepiej sie nie nastawiac .Teraz jestem znow w ciazy i mialam wrazenie ze bedzie dziewczynka bo ciaza zupelnie inna od pierwszej a bezdie drugi chlopak

ja jestem w 34 wiec za niedlugo bedzie dzidzius na swiecie. a mam juz synka 19 miesiecznego wiec wiem co mnie czeka:)

Gość kokakolka
nie mylił * gratuluje :)

tzn ja jestem w 21 a w piątek będzie 22 a nie 23. Podobno z dziewczynki jeszcze możę się chłopak zrobić a odwrotnie to raczej nie, więc jak widzą, że coś tam dynda pomiędzy nogami, to mówią, a jak jest niepewne, to lepiej nie powiedzieć nic i poczekać troszkę

jesli lekarz ma dobry sprzet Usg, doswiadczenie i dziecko sie dobrze ulozy to jak najbardziej bedzie mozna ocenic plec; przy amniopunkcji plec jest jak najbardziej oznaczana bo badany jest caly kariotyp z chromosomami plciowymi wlacznie

Gość kokakolka
lionne a ja to bede miala wykonaywane? super by było ;D lekarz pdoobno jest dobry, sprzęt tez.. oby dzidzius wspólpracował ..:)